VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

07 25. Privačios įmonės prašo užtikrinti sąžiningą konkurenciją vežant keleivius Vilniuje

Vilniaus miesto vežėjų asociacija skundžiasi diskriminuojama Vilniaus miesto savivaldybės, kuri esą proteguoja savo įmones, ir prašo Susisiekimo ministerijos tobulinti teisės aktus, kad būtų užtikrinta lygiavertė konkurencija vežant keleivius.

Susisiekimo ministerija praneša, kad trečiadienį susisiekimo ministras Eligijus Masiulis susitiko su privačių sostinės įmonių atstovais, kurie skundžiasi stumiami iš verslo Vilniaus mieste. 

Anot ministerijos pranešimo spaudai, Vilniaus miesto vežėjų asociacija tvirtina, jog savivaldybė elgėsi nesąžiningai atimdama iš jų teisę vežioti keleivius mikroautobusais į Fabijoniškes, Perkūnkiemį ir kitus sostinės rajonus. Ši teisė be konkurso buvo suteikta Vilniaus miesto savivaldybės įmonei. 

Asociacija prašo keisti teisės aktus, kad savivaldybės negalėtų piktnaudžiauti tokia padėtimi. 

Privatūs verslininkai taip pat prašo keisti Kelių transporto kodeksą, kad savivaldybės vežėjams galėtų nustatyti tik maksimalius tarifus. Vežėjai tvirtina, jog naujieji savivaldybės patvirtinti tarifai yra sąmoningai padidinti, kad privačios kompanijos sunkiau konkuruotų su savivaldybės įmonėmis. Verslininkai teigia žmones galintys vežti pigiau, nei nurodo savivaldybė. 

Susitikime su verslininkais nutarta sudaryti darbo grupę, kurioje verslininkai ir savivaldybių atstovai rastų kompromisą ir susitartų, kaip būtų galima tobulinti teisės aktus. 

"Mano manymu, savivaldybės turi užtikrinti sveiką konkurenciją vežant keleivius. Miestų vadovai turėtų rūpintis žmonėmis, o ne tik savivaldybės įmonėmis", - sako E. Masiulis. 

Atgal