VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

08 13. Darbą pradėjo naujasis Vilniauis apygardos teismo vadovas V. Zelianka

Vilniaus apygardos teisme oficialiai buvo pristatytas naujasis jo pirmininkas - 42 metų Vytautas Zelianka, savo pareigas pradėjęs eiti nuo šio pirmadienio.

Į trumpą renginį Vilniaus apygardos teismo Didžiojoje salėje susirinkusiems teismo darbuotojams ir teisėjams naująjį vadovą pristatė Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas Egidijus Žironas.

V. Zelianką sveikino Prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausioji patarėja Solveiga Cirtautienė, Vilniaus apygardos bei kitų teismų teisėjai.

Prezidentės dekretas Vilniaus apygardos teismo pirmininku paskiriant šio teismo Civilinių bylų skyriaus teisėją V. Zelianką buvo paskelbtas prieš savaitę. Apsispręsti dėl jo kandidatūros šalies vadovei liepos 27 d. patarė Teisėjų taryba, vieningai palaikiusi šį teisėją.

V. Zeliankos kandidatūrą birželio 28 d. palankiausiai įvertino Pretendentų į teisėjus atrankos komisija. Atrankoje dalyvavo ir dar viena Vilniaus apygardos teismo teisėja, Zita Smirnovienė. Į pretendentų profesinę patirtį, charakterio savybes, jų požiūrį, kaip spręsti šio teismo problemas, taip pat į teismo darbuotojų nuomonę atsižvelgusiai komisijai tinkamesnis pasirodė V. Zelianka.

Pasak pretendento, palankus klimatas teismo kolektyve daro įtaką ir visuomenės pasitikėjimui šios institucijos darbu. V. Zelianka teigė, kad svarbiausias jo tikslas - burti profesinę bendruomenę, dalytis informacija, idėjomis, gerais pavyzdžiais, siekti, kad kolektyvas dirbtų nuoširdžiai ir efektyviai. Apie pretendentą atsiliepiama kaip apie sąžiningą ir pareigingą žmogų, mąstantį šiuolaikiškai ir racionaliai, už savo sprendimus ir veiksmus nevengiantį prisiimti atsakomybės. V. Zelianka - itin taktiškas ir kultūringas, nestokojantis subtilaus humoro jausmo. Komisija išklausė atsitiktinai parinktus pretendento nagrinėtų bylų teismo posėdžių garso įrašus. Įsitikinta, kad šis teisėjas sugeba kontroliuoti procesą, užtikrindamas šalių teises ir produktyvų darbą, išvengdamas konfliktinių situacijų, o kilusias sprendžia labai etiškai ir ramiai.

Vilniaus apygardos teismo pirmininko vieta atsilaisvino, kai liepos 11 d. baigėsi Artūro Šumsko, teismui vadovavusio nuo 1999-ųjų spalio, paskyrimo į šias pareigas terminas.

1970 metais sostinėje gimęs V. Zelianka Vilniaus Gedimino technikos universitete yra įgijęs inžinieriaus mechaniko (1993 m.), o Vilniaus universitete - teisininko (1998 m.) kvalifikacijas. 1993-1999 metais dirbo Vidaus reikalų ministerijos (policijos) sistemoje, 1999-2000 m. buvo kandidatas į teisėjus Zarasų rajono apylinkės teisme, o 2000 m. tapo šio teismo teisėju. Nuo 2001 m. - Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo teisėjas. Vilniaus apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėju buvo paskirtas 2008-ųjų gruodį. Yra išrinktas Teisėjų garbės teismo nariu, dalyvauja Lietuvos Respublikos teisėjų asociacijos veikloje.

Atgal