VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

02 14. Atsistatydina policijos generalinis komisaras

Iš policijos generalinio komisaro pareigų traukiasi Vizgirdas Telyčėnas. Tai paaiškėjo po pirmadienio rytą įvykusio Prezidentės Dalios Grybauskaitės, vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio bei generalinio policijos komisaro V. Telyčėno susitikimo.

Policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas (k) ir vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis prieš susitikimą su Prezidente. Dainiaus Labučio  nuotr.
Policijos departamento vadovas priverstas atsistatydinti dėl kraupios avarijos, įvykusios naktį iš šeštadienio į sekmadienį, kurią sukėlė neblaivus kelių policijos patrulis.

"V. Telyčėnas Prezidentei įteikė atsistatydinimo pareiškimą, prisiimdamas atsakomybę už tą įvykį. Prezidentė šį pareiškimą priima", - po susitikimo sakė šalies vadovės atstovas Linas Balsys.

D. Grybauskaitė generalinio komisaro atsistatydinimą įvertino kaip garbingą poelgį. Anot Prezidentės, pareigūnas prisiimdamas atsakomybę pripažįsta savo ir visos sistemos klaidas.

D. Grybauskaitė akcentavo reformos svarbą, o esmine policijos sistemos yda įvardino tai, kad sistemos viduje patys pareigūnai dengia vienas kitą ir toleruoja girtavimą.

Tuo tarpu vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis - kaip politikas, ministras - anot Prezidentės, turi prisiimti moralinę ir politinę atsakomybę bei daryti viską, kad teisėsaugos sistema būtų pertvarkyta.

"Be abejo, atsistatydinus vienam policijos generaliniam komisarui problema pati neišsispręs, todėl Prezidentė įsitikinusi, kad po to, kai bus atliktas vidinis tyrimas policijos sistemoje, turėtų būti griežtai įvertinti ir visų tiesioginių pareigūnų, vadovų veiksmai ir jų atsakomybė", - D. Grybauskaitės poziciją išsakė L. Balsys.

V. Telyčėnas sakė, kad atsakomybę turi prisiimti ne tik generalinis komisaras, bet ir grandžių vadovai.

Ar savo postuose išliks Vilniaus ir Trakų policijos komisariatų vadai, paaiškės po atlikto vidinio policijos sistemos tyrimo.

Vidaus reikalų ministro teigimu, į naujo policijos generalinio komisaro vietą keliamus formalius reikalavimus atitinka apie 100 pareigūnų.

ELTA primena, kad avariją greitkelio Vilnius-Kaunas 46-ajame kilometre sukėlė Trakų policijos komisariato Viešosios tvarkos ir kelių policijos poskyrio vyresnysis patrulis Sigitas Šostakas. Vyriškio kraujyje rasta 1,16 promilės alkoholio. Per nelaimę žuvo du žmonės.

Atgal