VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Transportas

10 21. Lietuva ir Kazachstanas kartu bandys pritraukti krovinius iš Kinijos

Lietuvos ir Kazachstano atstovai sutarė dėl aktyvesnio bendradarbiavimo didinant krovinių gabenimo apimtis tarp šalių, įskaitant ir koordinuotus veiksmus stengiantis pritraukti tranzitinius krovinius iš Kinijos.
Praėjusią savaitę Vilniuje viešėjusi delegacija iš Kazachstano su Ūkio ministerija pasirašė protokolą dėl dvišalio bendradarbiavimo stiprinimo transporto, energetikos, mokslo, sveikatos apsaugos, turizmo ir žemės ūkio srityse. Šalys identifikavo poreikį artimiausiu metu surengti konteinerinių traukinių plėtros darbo grupės posėdį.
"Planuojama detaliai analizuoti galimybės steigti bendrą logistikos kompaniją, taip formuojant integruotus logistinius sprendimus, orientuotus į modernios transporto intermodalinės infrastruktūros plėtojimą", - rašoma susisiekimo viceministro Arijando Šliupo atsiųstame komentare.
Taip pat aptartos konteinerinių traukinių "Saulė" ir "Baltijos vėjas" problemos bei perspektyvos, numatyta galimybė artimiausiu metu surengti konteinerinių traukinių plėtros darbo grupės posėdį. Lietuva Kazachstano atstovams pristatė nemažai rinkodaros priemonių Klaipėdos jūrų uosto žinomumui didinti ir kroviniams iš Kazachstano pritraukti. Susitarta peržiūrėti galimybes dėl "Klaipėdos naftos" bendradarbiavimo su Kazachstanu, pasinaudojant Klaipėdos uostu.
Dviejų delegacijų atstovai palaikė "Lietuvos geležinkelių" iniciatyvą kartu su Kazachstano geležinkeliais siekti oficialaus "Expo 2017" parodos vežėjų statuso.

Atgal