VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Transportas

12 09. Vieno vaizdo klipo paslaptis

Alfonsas Kairys

Kiekvieną kartą, kai žiūrite televiziją, Jus pasitinka ir vaizdo klipas. Jame vaikai moko visus - ir mažus, ir didelius - saugaus eismo. Eismo, kurio nesilaikant, ištinka ne viena nelaimė.

Kaip gimė klipas? Pirmiausiai - sumanymas. Yra tokia viena skaitlingiausių pradinių mokyklų Lietuvoje. Tai Trakų rajono Lentvario pradinė (dir. Ona Ramanauskienė). Į čia užklydo Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos (LAKD). Ir įvyko stebuklas: jų dėka buvo atidaryta Saugaus eismo klasė, aprūpinta pačiomis naujausiomis technologijomis. Vaikai gali mokytis eismo taisyklių. Kodėl būtent šioje mokykloje? Gal ir todėl, kad čia yra viena nesaugiausių geležinkelio ir kelio sankirta, kurią kasdien kerta šimtai automobilių, pėsčiųjų, vaikų, skubančių į šią ir kitas mokyklas, esančias Lentvaryje. Kita vertus, kaip sako Lentvario pradinės mokyklos vadovė Ona Ramanauskienė, jų pradinukai visada laimi konkursuose ,,Mes - policijos bičiuliai" pirmąsias vietas ne tik Kelių eismo taisyklėms pažinti.

 

Pirma iš kairės: Lentvario pradinės mokyklos direktorė Ona Ramanauskienė, pradinukų mokytoja Jūratė Bartasevičienė, iš dešinės į kairę pirma Trakų PK specialistė Viktorija Aleknavičienė, pradinukų mokytoja Jolanta Sadochienė, LAKD atstovas, klipo redaktorė Nerija Kaulakienė, du LAKD atstovai, sėdi Lietuvos ryto televizijos žurnalistas Marius Jančius, už jo stovi vaizdo klipo veikėjai Lentvario pradinės mokyklos pradinukai

Būtent jie ir buvo pasirinkti vaizdo klipui, kurį Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos užsakymu filmavo Lietuvos ryto televizija. Pasak šios televizijos reklamos redaktorės Nerijos Kaulakienės, kartu su operatoriumi Alvydu Laurinavičiumi kūrusiais klipą, filmuką teko filmuoti net 8 val., kad žiūrovas juo galėtų džiaugtis 30 sekundžių: džiaugtis ir mokytis.

„Būk saugus, būk atsargus, ir sveikas grįši į namus“ , - sako 7 Lentvario pradinukai - vaizdo klipo veikėjai visos Lietuvos gyventojams. TAIGI, PAKLUSKIME JIEMS.

 

Atgal