VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Transportas

01.14. Pradeda kursuoti traukiniai Vilnius-Daugpilis

 Nuo šeštadienio „Lietuvos geležinkelių" traukiniai pradeda kursuoti nauju maršrutu - į antrą didžiausią Latvijos miestą Daugpilį. Kelionė truks 2.30 val.

Anot „Lietuvos geležinkelių" generalinio direktoriaus pavaduotojo, Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus Lino Baužio, tai - jau antrasis tarptautinis traukinių maršrutas iš Lietuvos šiemet. 

"Džiaugiamės galintys keleiviams pasiūlyti naujas kelionių kryptis ir patogų susisiekimą traukiniais su kaimyninėmis valstybėmis", - džiaugėsi L. Baužys.

Pasak L. Baužio, kelionė traukiniu į Daugpilį keleiviams bus patraukli dėl greičio ir komforto.

„Šiuo metu kelionė autobusu iš Vilniaus į Daugpilį trunka 3 val., automobiliu - apie 2.30 val. Tad traukiniu Daugpilį bus galima pasiekti taip pat greitai kaip ir automobiliu, bet nereikės vairuoti, o kelionės laiką bus galima skirti poilsiui, skaitymui ar buvimui su šeima", - teigia L. Baužys. 

Iš Daugpilio geležinkelio stoties istorinį miesto centrą ir centrinį miesto turgų pėsčiomis galima pasiekti per 15 minučių. Traukinių tvarkaraščiai pritaikyti keleiviams, norintiems Daugpilyje praleisti dieną arba savaitgalį - atvykti galima rytą, o išvažiuoti atgal - popiet. 

Traukiniai Vilnius-Daugpilis kursuos savaitgaliais. Jie vyks pro Pabradę, Švenčionėlius, Ignaliną, Dūkštą, Visaginą. Jie stos įprastose stotyse kaip ir maršruto Vilnius-Turmantas traukiniai, tad į Daugpilį vykti galės ne tik sostinės gyventojai. Patogiuose į Daugpilį vyksiančiuose traukiniuose bus galima keliauti su augintiniais, vežtis didesnį bagažą.

Kelionė į Daugpilį vykstantiems iš Vilniaus kainuos 9 eurus, iš Ignalinos - 5,60 euro, o iš Visagino - 4 eurus. Traukiniai važiuos du kartus per dieną.
Atgal