VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Transportas

10 30. Lietuva nepalaiko ES siūlymo senesnių automobilių techninę apžiūrą atlikti kasmet

Lietuva nepritaria Europos Sąjungos (ES) siūlymui senesnių automobilių techninę apžiūrą vykdyti kasmet ir tikisi, kad ES narės turės teisę pačios nustatyti techninių apžiūrų tvarką.

Liuksemburge vykusiame ES Transporto, telekomunikacijų ir energetikos tarybos posėdyje Lietuva nepritarė Europos Komisijos siūlymui dažniau tikrinti automobilių techninę būklę.

Europos Komisija siūlo pakeisti motorinių transporto priemonių ir jų priekabų techninės apžiūros taisykles ir senesnius nei septynerių metų automobilius techninės apžiūros centruose tikrinti kasmet.

Šiuo metu Lietuvoje tokio amžiaus ir senesnius automobilius techninių apžiūrų centruose reikia tikrinti kas dvejus metus.

Pasak susisiekimo viceministro, ES siūlymai yra per griežti.

"Mes nemanome, kad septynerių ar dešimties metų amžiaus automobiliai kelią didelę grėsmę saugiam eismui. Europos Komisijos siūlymai yra per griežti", - sakė susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas.

Panašios pozicijos laikosi ir daugelis kitų ES šalių, todėl Europos Komisijai greičiausiai nepavyks pasiekti, kad jos siūlyta tvarka būtų privaloma.

"Greičiausiai šalys narės ir toliau turės teisę savarankiškai nusistatyti techninių apžiūrų tvarką", - R. Vaštakas cituojamas Susisiekimo ministerijos pranešime.

Pasak viceministro, Europos Komisija turėtų vengti vienodų taisyklių nustatymo visose bendrijos šalyse, nes automobilių parko amžius kiekvienoje valstybėje labai skiriasi.

Nepaisant to, kaip dažnai atliekamos technines apžiūros, kiekvienas vairuotojas turi jausti atsakomybę už savo elgesį kelyje ir savo automobilio techninę būklę, pažymi Susisiekimo ministerija.

"Automobilius reikia prižiūrėti ne todėl, kad to reikalauja valstybė, o todėl, kad patys važinėtume saugiai ir saugotume savo ir artimųjų gyvybes", - sakoma ministerijos pranešime.

https://www.automobiliukas.lt/automobiliu-supirkimas-vilniuje.htm

Auto supirkimas

Atgal