VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Transportas

11 01. Norinčių patekti į Karveliškių kapines laukia išbandymai

Norint pasiekti didžiausias sostinėje Karveliškių kapines, Visų šventųjų dieną, lapkričio 1-ąją, žmonėms teko patirti didelių išbandymų. Apie vidurdienį nuo Pilaitės mikrorajono kapinių link nusidriekė šešių kilometrų ilgio spūstis, kuri nemažėjo iki pavakarių.

Vieni žmonės, ryte paraginti į kapines vykti viešuoju transportu, valandą duso sausakimšuose maršrutiniuose autobusuose, kiti, palikę lengvuosius automobilius šalikelėse ir rizikuodami siaurame kelyje būti užkliudyti automobilių ar autobusų, bandė pasiekti artimųjų kapus pėsčiomis.

Nors į pačias Karveliškių kapines įvažiuoti automobiliu Vėlinių šventinėmis dienomis draudžiama, jų prieigose irgi tvyrojo chaosas, nes autobusai, kurie dažnesniu grafiku vykdavo kas keturios minutės, pro stotelėje laukiančių žmonių minią vos galėdavo apsisukti.

Eltos pakalbinta prie kapinių gėles pardavinėjanti Ona sakė, kad tiek žmonių jai dar netekę matyti, nors gėlėmis prekiaujanti apie dešimt metų. "Galbūt todėl, kad savaitės viduryje vienintelė diena skirta kapams lankyti, o per pačias Vėlines bus darbo diena, o gal todėl, kad tokia graži, saulėta diena...", - svarstė moteris.

Nors prie kapinių eismą reguliavo policininkai ir jiems gelbėjantys vyrai, išvargę ir įpykę žmonės nevengė lieti pykčio ir nuoskaudos, kad dar esą niekada nėra buvę tokios netvarkos ir nepasirengimo tūkstančių kapų lankymui.

Atgal