VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Transportas

11 01. Įsigalioja nauja vaikų vežimo tvarka

Nauja prievolė tėvams įsigalioja nuo ketvirtadienio - visi vaikai, kurių ūgis iki 135 cm, turi būti vežami specialiose kėdutėse, kaip to reikalauja bendros Europos Sąjungos taisyklės.

Tokie Kelių eismo taisyklių (KET) pakeitimai, reglamentuojantys vaikų vežimo tvarką, įsigalioja nuo lapkričio 1-osios.

Iki šiol KET leido ant galinės automobilio sėdynės vežamus vaikus nuo 3 metų amžiaus prisegti saugos diržu, skirtu suaugusiems. Tačiau toks saugos diržas negali tinkamai apsaugoti vaikų dėl jų mažesnio ūgio, kitokio kūno sudėjimo, svorio.

KET pakeitimuose taip pat išsamiau aprašytos vaikus lydinčių asmenų ir mokyklinių autobusų vairuotojų pareigos, patikslinti ir papildyti mokyklinių autobusų ženklinimo reikalavimai. Siekiama, kad mokykliniai autobusai būtų labiau pastebimi tarp kitų transporto priemonių.

Mokykliniais autobusais nuo šiol bus draudžiama vežti stovinčius vaikus arba daugiau vaikų nei įrengta sėdimų vietų. Taip pat turės būti vaikus lydintis asmuo (mokykliniame autobuse šią pareigą galės atlikti ir vairuotojas), kuris privalės užtikrinti, kad vaikai saugiai įliptų į transporto priemonę ir išliptų iš jos. Pagal galimybes pageidaujama įlaipinti ir išlaipinti vaikus stotelėse, palydėti į kitą kelio pusę jaunesnius nei 10 metų vaikus.

Mokykliniuose autobusuose turės būti įrengtos įspėjamosios mirksinčios oranžinės šviesos, kurios bus įjungiamos tik vaikų laipinimo metu ir mirkčios paeiliui kairiajame ir dešiniajame transporto priemonės šonuose.

Atgal