VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Transportas

01 29. „Šiltoji“ kontrolierių savaitė

Romas Vorevičius

Vilniuje atšalus orams ir šįmet Vilniaus mero Artūro Zuoko iniciatyva viešojo transporto kontrolieriai keleivius vaišina karšta saldinta arbata.

Judriausiose miesto transporto stotelėse (Žaliojo tilto, Europos aikštės, Klinikų, Tauragnų, Šeškinės ir Savanorių) raudonųjų autobusiukų kontrolieriai, maloniai bendraudami su stotelėse besibūriuojančiais, arbata šildė miestiečius ir miesto svečius. Daugelis besivaišinančių stebėjosi šia savivaldybės pilietiškumo akcija, dėkojo už dovanojamą šilumą ir dėmesį.

Pasak kontrolierių, dirbusių Tauragnų stotelėje (žr. nuotrauką), ,,šiuo dėmesiu keleivius norime ne tik sušildyti, bet ir visiems priminti, jog gyvename viename mieste, todėl būtinas glaudesnis ryšys tarp vilniečių, keleivių ir viešojo transporto kontrolierių bei savivaldybės".

Besišypsantys akcijos dalyviai su arbata

Vienas kitas praeivis šaltyje triūsiančius besišypsančius kontrolierius nepatikliai palydėjo ir replikomis, esą ,,kodėl jie šiandien negaudo ,,zuikių", ,,ar tai numatyta jų darbo instrukcijose".

Po kelių minučių teko išvysti ir priešingą situaciją – kontrolierius apspito arbatos pageidaujantis būrelis moksleivių, o čia pat praeivis, atsilygindamas kontrolieriams, juos vaišino... ką tik gretimoje parduotuvėje nupirktu tortu. Akivaizdu, jog panašios akcijos, kurios populiarios pasaulyje, labai reikalingos, o tariami ,,zuikiai" – tai tik nedidelė visuomenės dalis...

Atgal