VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Transportas

08 20. Baltijos šalių kelininkai aptars regionines kelių problemas

Rugpjūčio 26-28 dienomis Vilniuje, "Litexpo" parodų ir kongresų centre, vyks tarptautinė Baltijos šalių kelininkų konferencija ir paroda.

Trijų valstybių kelininkų susitikime norą dalyvauti pareiškė daugiau kaip 500 dalyvių ir svečių iš 25 valstybių.

Anot Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos direktoriaus Skirmanto Skrinsko, pagrindinis šių renginių tikslas - koordinuoti Baltijos šalių kelių specialistų veiklą diegiant kelių ūkio valdymo, technikos naujoves, sprendžiant regionines kelininkų problemas, siekiant bendrai atstovauti Baltijos šalių interesams tarptautinėje arenoje.

Šiemetinės konferencijos ir parodos šūkis - "Keliai visuomenei". Pasak S. Skrinsko, šiuo šūkiu siekiama parodyti, jog pagrindinis dėmesys turi būti kreipiamas į kelių eismo dalyvį, jo saugumą ir patogumą, o keliai turi būti tvarkomi ir įrengiami taip, kad galėtų tenkinti mobilios ir aplinką puoselėjančios visuomenės poreikius.

Šios tendencijos atsispindės tiek konferencijoje, tiek parodoje. Konferencijoje bus teoriškai aptariamos kelininkų aktualijos, o parodoje praktiškai demonstruojami verslo sukurti nauji sprendimai, produktai ir paslaugos, skirti kelių infrastruktūrai plėtoti ir tobulinti, eismo dalyvių saugumui užtikrinti.

Pasaulio kelių būklės vertinimų reitinge tarp 144-ių šalių Lietuva užima 32-ąją vietą ir jos keliai įvertinti 5,2 balo iš 7. Estijos ir Latvijos kelių vertinimai šiek tiek kuklesni. Estija pasaulio reitinge užima 61-ąją vietą ir jos keliai vertinami 4,2 balo, Latvija atsidūrė 99-ojoje vietoje ir gavo 3,2 balo.

Parodoje šiemet dalyvaus 94 kompanijos iš 14 šalių. Savo stenduose šios srities verslo lyderiai demonstruos įvairią kelių statybos ir priežiūros techniką, įrangą, naujausias technologijas, medžiagas, kelių dangas, pristatys kelių ir tiltų projektavimo paslaugas, kelių laboratorijas ir jų įrangą, kelio ženklus, nuorodas, akustines kelių pertvaras, intelektines transporto sistemas ir daugybę kitų dalykų, skirtų šiuolaikiškai, gamtą ir žmogų tausojančiai, kelių infrastruktūrai kurti.

Po trijų Baltijos šalių nepriklausomybės atgavimo - tai jau septintoji tokia paroda.

Atgal