VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

01.25. Gimtadienio proga pakeltos sostinės vėliavos

Šiandien,  sausio 25 d.,  sukanka 696-eri metai, kai Lietuvos didysis kunigaikštis Gediminas paminėjo Vilnių savo laiške. Sausio 25–ąją, Vilniaus gimtadienio proga, sostinėje vyksta daugybė renginių ir startuoja pirmasis šviesų festivalis.

 „1323 m. sausio 25-ąją kunigaikštis Gediminas išsiuntė vieną iš garsiųjų savo laiškų, taip Europos akyse tarsi apšviesdamas šį iki šiol vakarų europiečiams mažai pažintą kraštą ir visiems laikams įrašydamas Vilnių į Europos žemėlapį. Simboliška, kad būtent šią dieną minimas Vilniaus gimtadienis nuo šiol bus švenčiamas daug ryškiau ir Europoje matysis daug labiau – esu tikras, kad šviesos magija užburs ir vilniečius, ir miesto svečius“, – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Pasak jo, Vilniaus šviesų festivalio tikslas – šaltuoju ir tamsiuoju sezonu miestui įkvėpti gyvybės ir šilumos, išryškinti miesto architektūrą, skleisti kultūrines idėjas ir vilioti minias turistų. Visos šviesos, meno ir garso instaliacijos skirtingos ir išsidėstę daugelio pamėgtame didžiajame pasivaikščiojimo po Senamiestį rate bei pačiame miesto centre. Kad būtų lengviau orientuotis ir išvysti visus šviesos taškus, organizatoriai siūlo pasinaudoti festivalio žemėlapiu. Organizatoriai siūlo įveikti 3,7 km maršrutą ir taip nepraleisti nė vienos instaliacijos.
Vilniaus šviesų festivalis vyksta sausio 25-27 d., tris savaitgalio vakarus, nuo 18 iki 23 val.

Atgal