VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

07.02. Kultūros ministras su darbo vizitu lankysis Miunchene ir Frankfurte

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas liepos 2-4 dienomis su darbo vizitu lankysis Miunchene ir Frankfurte. Vizito tikslas - plėtoti kultūrinį bendradarbiavimą su Vokietija, įgyvendinti bendrus projektus ir kultūros mainus su jos federalinėmis žemėmis, pažymima Kultūros ministerijos pranešime.

Stasio Žumbio nuotr.

Kultūros ministras M. Kvietkauskas su Bavarijos žemės mokslo ir meno ministru Berndu Sibleriu Miunchene ketina pasirašyti Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos ir Bavarijos žemės mokslo ir meno ministerijos ketinimų deklaraciją dėl kultūrinio bendradarbiavimo programos parengimo ir įgyvendinimo. Šia deklaracija siekiama paskatinti ryšius tarp Lietuvos ir Bavarijos kultūros ir meno organizacijų. 2020 metų pirmoje pusėje turėtų būti patvirtinta bendradarbiavimo programa, o ją įgyvendinti planuojama 2021 m. pavasarį ir rudenį.

Miunchene, kaip nurodo Kultūros ministerija, numatyti ministro M. Kvietkausko susitikimai su Bavarijos valstybinės bibliotekos, Miuncheno filharmonijos, „Villa Stuck“ muziejaus, Miuncheno literatūros namų vadovais. Ministras taip pat konsultuosis su Miuncheno koncertų salės projekto vadovu, dalyvaus susitikimuose su Žydų muziejaus ir nacionalsocializmo istorijos muziejaus „NS-Dokumentationszentrum“ atstovais.

Frankfurte, penktajame pagal dydį Vokietijos mieste, garsėjančiame savo turtingu kultūriniu gyvenimu ir tarptautine knygų muge, M. Kvietkauskas bendradarbiavimą kultūros srityje aptars su Heseno žemės mokslo ir meno ministerijos valstybės sekretore Ayse Asar, Frankfurto miesto meru Uwe Beckeriu. Ministras taip pat dalyvaus susitikimuose su Frankfurto žydų bendruomenės ir Žydų muziejaus atstovais, tarsis dėl bendradarbiavimo Lietuvai 2020-uoius pažymint kaip Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metus.

 

 

 

Atgal