VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

07.18. Sustiprinantis bei paguodžiantis žodis kiekvienam – tautai, žmogui etc.

Aleksandras Kavoliūnas

 

Kartais galime susirgti, bet tai gali būti ir pirštas iš aukščiau, kad mes išmoktume tikėti ir pasitikėti Dievu, išravėti iš kasdienės kalbos piktžoles (keiksmažodžius, barbarizmus); ištverti viską, kad išėjus iš visų nelaimių bei vargų labirintų, pagilėtų mūsų meilė Kristui bei artimam savo… 

Susigrąžinti pirmąją meilę Viešpačiui, atstatyti tai, kas buvo sugriauta, o aplinkiniams parodyti, koks – mūsų Dievas! Toks gali būti išbandymų tikslas, kad pats juos praėjęs, galėtum stiprinti kitus!

Todėl… Nesiskųskime dėl sunkumų, kliūčių bei įvairių nesklandumų, su kuriais susiduriame gyvenimo kelyje. Nes būtent jie leidžia mums eiti į priekį. Kodėl laivai gali judėti vandenyje, o lėktuvai ore? Todėl, kad vanduo ir oras intensyviai priešinasi judėjimui. Negalima judėti į priekį, jei nėra materijos pasipriešinimo judėjimui. Kliūtys, sunkumai gyvenime yra neatskiriama dalis, ir mes turime išmokti juos tinkamai panaudoti, kad galėtume sėkmingai judėti į priekį (tai, kas kadaise atrodė baisu ir labai blogai, dabar atrodo taip sklandžiai ir tvarkingai, tarsi viso to lyg ir nebuvę).

Kai mes kopiame į kalną, mes griebiamės už bet kokio nelygumo, kad tik užsiropštume, kad tik pasiektume viršų. 

Tai kodėl mes norime, kad mūsų gyvenimas būtų sklandus, be jokio pasipriešinimo? Taip jau yra, kad gyvenimas pilnas šiurkštumo, dėka to mes gyvename ir judame į priekį. Ir neturime nieko bijoti! ,,Nes Dievas davė mums ne baimės dvasią, bet jėgos, meilės ir savitvardos dvasią“ (2 Timotiejui 1, 7).

Neverta trokšti sklandaus gyvenimo be kentėjimų, be sielvarto, be vargo ir be priešų, kitaip mums nebus už ko užsikabinti kopimo aukštyn metu (maratono metu stipriausieji dalyviai stimuliuoja mus pasiekti gero rezultato), ir mes nugarmėsime žemyn (kuo aukščiau užkelta ikona, juo daugiau jai šansų krentant iš aukštai nepataisomai sudužti ir ne vieną sužeisti)… 

Kiekvienas, kuris tikisi vien lengvo gyvenimo, iš tiesų linki sau nelaimės. 

Likimas mus patalpina į tam tikras sąlygas ne šiaip sau – tam yra pagrįstos priežastys. Kai susiduriame su išorinio pasaulio sunkumais, turime tapti itin tvirtais. Kaip tai pasiekti? Taip, kaip to siekia sportininkai, laivų navigatoriai, alpinistai, kasdien sportuojantys ir besimokantys patirti karštį, šaltį, nuovargį, maisto bei miego trūkumą. 

Mes taip pat turime išmokti pakelti (išgyventi sunkumus), įveikti skausmą ir gerai išsilaikyti fiziškai bei morališkai. 

O jei mes pasirinkome kilnų tikslą ir kelias į jį yra sunkus, Dievas tikrai mums padės. Amen!

P. S. Tai tinka tiek šeimoms, tiek tautoms, tiek ir atskiriems žmonėms etc.

Tad ačiū Dievui už mūsų tautą, už Tėvynę Lietuvą!

Atgal