VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

09.04. Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas su darbo vizitu lankysis JAV

Rugsėjo 5–10 dienomis kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas su darbo vizitu viešės Niujorke ir Čikagoje. Kultūros ministras su Niujorko YIVO žydų mokslinių tyrimų instituto vadovu Jonathanu Brentu aptars šio instituto bendradarbiavimo su Lietuva ir kitus aktualius klausimus, rengiantis kitąmet minėti Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metus.

Kultūros ministras dalyvaus Lietuvos Respublikos konsulato Niujorke iniciatyva pirmą sykį Niujorke ir Čikagoje organizuojamose Litvakų dienose. Jose bus surengta vieša paskaita ir trys intelektualų diskusijos. Niujorke kultūros ministras kartu su rašytoju Tomu Venclova ir prof. Sauliumi Sužiedėliu dalyvaus diskusijoje „Daugiakultūriškumo iššūkiai šiuolaikinėje Lietuvoje“.  

Rugsėjo 5–6 dienomis Niujorke M. Kvietkauskas taip pat lankysis viename didžiausių pasaulyje amerikiečių avangardinio filmo archyvų – Jono Meko „Anthology Film Archives“, Niujorko miesto kultūros departamente. Kultūros ministras dalyvaus išeivijos menininko Vytauto Igno parodos, skirtos jo 95-osioms gimimo metinėms, atidaryme, susitiks su Susivienijimo lietuvių Amerikoje ir Tautos fondo atstovais.

Čikagoje rugsėjo 7–10 dienomis ministras M. Kvietkauskas viešės Ilinojaus universitete Čikagoje, Čikagos poezijos fonde, Lemonte susitiks su Pasaulio lietuvių centro vadovybe. Ilinojaus universitete, kuriame dėstoma ir lietuvių kalba, kultūros ministras dalyvaus diskusijoje „Pliuralizmo naratyvai: Lietuvos praeitis ir dabartis“, susitiks su  slavų ir baltų kalbų ir literatūros studentais.

Taip pat suplanuoti kultūros ministro susitikimai su kitų JAV kultūros ir meno įstaigų atstovais aptarti bendradarbiavimo galimybių.

Atgal