VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

09.07.Poetė Onutė Kulbokienė – taurios sielos žmogus

Birutė Silevičienė

LKRS ir valdybos narė

Į Vilniaus Tarptautinės Rašytojų literatų ir dailininkų gildijos „Vingis“ susitikimą, skirtą poetės Onutės Grybauskaitės–Kulbokienės knygos pristatymui, rinkosi „Vingis“ gildijos nariai, svečiai iš Elektrėnų, Ukmergės ir kitų vietovių.

O.Grybauskaitė–Kulbokienė gyvena gražiame Elektrėnų miestelyje, tad čia puiki vieta kūrybai ir kitiems širdžiai mieliems darbams.  Kurti reikia erdvės, tad ji čia randa dvasiai peno ir kūrybai taurių minčių, visuomet šalia supa žmonės, kurie ją supranta, myli ir vertina.

Jos eilės guodžia, ramina ir džiugina skaitytojų širdis, kūryboje neretai atsispindi gimtųjų apylinkių grožis.

Onutė skleidžia savo kūrybą įvairių redakcijų skelbiamuose projektuose, užimdama prizines vietas. Daug gražių minčių išsakiusi apie savo prosenelį buvusį knygnešį Motiejų Grybauską, ir juo didžiuojasi.

Knygos „Jausmų ir žodžių vingiai“ viršelis

O.Kulbokienės kūrybos pristatymo dalyviai

Veikli, kūrybinga, domisi istorija, muzika, aktyviai dalyvauja Tarptautinės rašytojų, publicistų ir menininkų gildijos susivienijimo „Vingis“ veikloje. Visada džiaugiasi susitikimais, vakaronėmis su poetais ir meno pasaulio asmenybėmis, o kuomet švenčia siela, išmintį paberia lūpos. Kiekviena nauja jos knyga sklidina naujų minčių, išjaustų gyvenimo akimirkų, kurios verčia šypsotis, džiaugtis.

Nuo 2015 m. vadovauja susivienijimui „Vingis“, yra Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos narė, dalyvauja antologijų leidyboje, jose spausdinama ir Onutės  kūryba.

2012 m. išleido savos pirmąją knygą „Lietuvišką žodį branginkim“, 2015 m. – haiku rinkinį „Nušvitusi akimirka“, 2019 m. – „Jausmų ir žodžių vingiai“, jos kūryba skelbta Elektrėnų literatų klubo „Strėva“, LKRS, Tarptautinės rašytojų, literatų ir menininkų gildijos „Vingis“ almanache.

Trečios knygos pristatyme skambėjo ir  Onutės kūrybos daina „Alyvos žydės“, kurią atliko bardė Birutė Gaučienė.

Viešnia iš Ukmergės Aldutė Lučinskaitė nustebino, atlikdama dvi Onutės dainas, ilgesingai skambėjo Aleksandro Charino ir Viktoro Pustavojaus atliekamos dainos. Renginį vedė Elektrėnų bibliotekos darbuotoja Genovaitė Dapkevičienė.

Džiugu, jog Onutė ryžosi išleisti jau trečią poezijos knygą.

Skambėjo eilės apie vasarą, peržvelgtas naujasis almanachas „Vingis–9“.

Žmonės būriavosi ir prie parodos, kurią surengė Sveta Kločinskaja.

Tad tariu: iki „Vingis – 9“ almanacho sutiktuvių!

 

Atgal