VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

01.27.Kauno deputatų klubo sueiga

Zigmas Tamakauskas –

Kauno savivaldybės trečios kadencijos tarybos ir Lietuvos šaulių sąjungos narys

Per šių metų Trijų Karalių šventę, artėjant Laisvės gynėjų dienai, jau 24-ąjį kartą Kauno deputatų klubo nariai rinkosi į miesto Rotušės salę ne tik paminėti Kūdikėliui Jėzui atneštas Karalių simbolines dovanas bet ir pasidžiaugti savo suėjimu, savo dvasine artuma, naujų darbų perspektyva, nušviesta Naujųjų metų dieną iškeltos Gedimino pilies bokšte mūsų Vėliavos skleidžiamais būsimo kūrybinio darbo spinduliais, stiprinančiais ir garsinančiais Lietuvos žemę.

Kauno deputatų klubą pagrindinai sudaro įvairių kadencijų buvę ir esami miesto savivaldybės tarybos nariai. Klubui nuo pat jo įsikūrimo dienos šauniai vadovauja jo prezidentas Kęstutis Ignatavičius, buvęs Kauno savivaldybės pirmosios kadencijos tarybos narys. Jam gražiai talkina klubo iždininkė Aurelija Guobužienė, europarlamentaro Liudo Mažylio padėjėjas, taip pat pirmosios kadencijos tarybos narys Raimondas Gaidys, Zenonas Šalna ir kiti. Visada savo gražiomis idėjomis ir aktyvumu pasižymi buvęs pirmasis Kauno tarybos pirmininkas Gintaras Pukas, buvęs miesto meras Arimantas Račkauskas, buvę savivaldybės tarybos nariai Ramūnas Navickas, Birutė Statkevičienė, Liudas Mažylis, Vincė Vaidevutė Margevičienė, Nijolė Ragauskienė, Mindaugas Grigelis, Aleksandras Targamadzė, Adolfas Antanas Balutis, Boleslovas Paškevičius, Ramūnas Noreika, Ina Bedarfienė, Liudvika Naginevičienė ir kiti. Malonu, kad į šio klubo narių sąrašą įeina ir Lietuvos šaulių sąjungos nariai - buvęs miesto vicemeras Algimantas Kurlavičius, buvę deputatai Zenonas Šalna, Valdemaras Gembeckas, Audris Kopustinsakas ir kt.

Kalba europarlamentaras prof. Liudas Mažylis.

Klubo narių atidumas.

Aleksoto bendruomenės meninio ansamblio grupė.

Klubo prezidentas Kęstutis Ignatavičius su grupe klubo narių prie Rotušės salės kalėdinės eglės.

Pagal tradiciją, visi atsistoję sugiedojome klubo himną – Maironio giesmės „Užtrauksme naują giesmę“ ištrauką. Klubo prezidentas Kęstutis Ignatavičius padarė trumpą ataskaitinį pranešimą apgailestaudamas, kad ši mūsų sueiga jau yra paskutinė gražioje Rotušės salėje – ji bus uždaroma dviejų metų laikotarpiui: vyks viso pastato restauraciniai darbai. Daug klausimų sulaukė kalbėjęs klubo narys europarlamentaras Liudas Mažylis. Įvairiomis temomis kalbėjo klubo nariai – Arimantas Račkauskas, Zenonas Šalna, Birutė Statkevičienė ir Gediminas Budnikas.   Prisiminėme klubo narių buvusį neeilinį susirinkimą Jadagoniuose pas vaišingą šios sodybos šeimininkę Iną Bedarfienę, jos parengtą skanaus „kugelio“ pokylį ir pažintinio pobūdžio kelionę „Kudirkos keliais“, ne vienam praplėtusį geresnio savo krašto istorijos pažinimo akiratį.

Vincė Vaidevutė Margevičienė paskaitė poezijos posmų. Daug plojimų susilaukė  kalėdinių atostogų proga pas senelius atvykusi iš Italijos klubo nario  Audrio Kopustinsko vaikaitė, septintos klasės mokinė Linutė, raiškia lietuvių kalba paskaičiusi savo kūrybos eilėraštį „Lietuvai“.

Plojimais atsistoję sutikome į salę oriais žingsniais įžygiavusius tikrais karališkais drabužiais pasidabinusius „Tris Karalius“ – Kasparą, Merkelį ir Baltazarą, dalijančius rieškutėmis „auksą“, „smilkalus“ ir „mirą“ bei juos lydintį Aleksoto bendruomenės ansamblį su dainomis ir kita menine programa.

   Sueigos pabaigoje iškilmingai pernešėme Šv. Mikalojaus skulptūrėlę, atneštą į Rotušės salę, minint gruodžio pradžioje šv. Mikalojaus dieną, į jo tikrąją buveinę – Šv. Mikalojaus (Benediktinių) bažnyčią.

Visi sutarėme aktyviai dalyvauti Laisvės gynėjų – mūsų tautos dvasinės pergalės prieš sovietinio okupanto fizinę jėgą, dienos minėjimuose.

 

Atgal