VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

05.16. Švelnėja karantino sąlygos: kas keičiasi nuo gegužės 18 dienos

Vyriausybė, atsižvelgusi į epidemiologinę situaciją šalyje, priėmė sprendimus dėl karantino sąlygų švelninimo. Nuo gegužės 18 dienos, pirmadienio, planuojami šie pasikeitimai:

Leidžiama veikti darželiams ir ikimokyklinėms grupėms.

Galės būti vykdomas neformalusis vaikų švietimas.

Galės pradėti dirbti kavinės, restoranai, barai ir kitos pasilinksminimo vietos, esančios uždarose patalpose. Jų veiklai bus taikomas ribojimas dirbti nuo 8 iki 22 valandos. Lauko kavinėms ir maistą išsinešimui gaminantiems tokių ribojimų nebus.

Bus galima organizuoti renginius atvirose erdvėse, užtikrinant, kad juose dalyvautų ne daugiau nei 30 dalyvių. Taip pat organizatoriai turi užtikrinti saugų atstumą tarp dalyvių, t. y. turėtų būti užtikrintas 10 kvadratinių metrų plotas, tenkantis vienam žmogui, ir ne mažesnis nei 2 metrų atstumas tarp žmonių.

Švelnėja reikalavimai ir laisvalaikio užsiėmimams atviroje erdvėje: turės būti užtikrinamas ne mažesnis kaip 5 kvadratinių metrų plotas, tenkantis vienam žmogui (vietoje buvusių 10 kvadratinių metrų), ir ne mažesnis nei 2 metrų atstumas tarp žmonių (vietoje buvusių 10 metrų).

Leidžiama 5 žmonių grupelėms lankytis pažintiniuose ir mokomuosiuose takuose, apžvalgos bokštuose, parkuose, zoologijos, botanikos soduose, ekskursijose.

Švelnesni reikalavimai archyvų, bibliotekų ir muziejų lankymui, ekskursijoms: turės būti užtikrintas ne mažesnis kaip 5 kvadratinių metrų plotas, tenkantis vienam lankytojui, ir ne mažesnis nei 2 metrų atstumas tarp žmonių.

Leidžiama nuo 8 iki 22 valandos veikti lošimo namams (kazino) ir lošimo automatų salonams.

Švelninami reikalavimai plaukiojant mažaisiais, pramoginiais, sportiniais, asmeniniais, tradiciniais laivais ir kitais plūduriuojančiais įrenginiais ar priemonėmis – kai plukdoma didesnes nei 5 žmonių grupes (vietoje buvusių 2 asmenų), tarp keleivių turi būti išlaikomas ne mažesnis nei 1 metro atstumas.

Atgal