VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

07 23. Demokratijos veikimu labiausiai patenkinti jauni ir liberalūs piliečiai

Demokratijos veikimas netenkina daugiau nei pusės - 53 proc. - Lietuvos gyventojų, o per pastaruosius metus šis nepasitenkinimas dar kiek padidėjo.
Demokratijos veikimas tenkino 36 proc. gyventojų, o kas dešimtas (11 proc. ) nuomonės šiuo klausimu neturėjo. Nors pasitenkinimo demokratija lygis per paskutinį mėnesį nepasikeitė, lyginant su vertinimais prieš metus, pozityviai nusiteikusių piliečių sumažėjo 3 procentiniais punktais.
Demokratijos veikimu šalyje labiausiai buvo patenkinti Lietuvos liberalų sąjūdžio ir apskritai dešiniųjų pažiūrų rinkėjai. Nepasitenkinimą savo ruožtu dažniau reiškė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, Darbo partijos ir partijos Tvarka ir teisingumas rinkėjai, dažniausiai esantys kairiųjų pažiūrų ar nelietuvių tautybės.
Sociologai taip konstatuoja, kad geresnės nuotaikos būdingos studentams ir moksleiviams, jaunimui iki 30 metų, didmiesčių gyventojams, respondentams su aukštuoju išsilavinimu ir su didžiausiomis šeimos pajamomis (virš 2500 litų per mėnesį), vadovams, specialistams ir tarnautojams.
Dažniau už kitus demokratijos veikimu šalyje nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su viduriniu išsilavinimu ar baigę kolegiją /technikumą, ūkininkai, darbininkai ir bedarbiai.

Atgal