VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

10 18. Yra žmonių, nėra žmonių

Mantas Šaltenis

Homo homini lupus est (žmogus žmogui vilkas). Gal taip reikėtų pradėti šį straipsnį, prieš tai pasakius, kad Homo homini homo est (žmogus žmogui žmogus yra). Taigi, gražus Širvintų rajonas ir Žmogus, padėjęs žmogui. Tai Vilniaus apskrities VPK Migracijos valdybos Širvintų grupės Užsienio reikalų skyriaus darbuotoja Daiva Sadauskaitė. Ji, iš mūsų redakcijos sužinojusi, kad reikėtų padėti žmogui (pavardė žinoma) įsigyjant asmens dokumentą, ne tik kad nuvyko pas jį, ne tik kad jau paruoštą dokumentą įteikė namuose, (nes žmogus neturėjo kuo sumokėti už kelionę į Širvintas ir patį dokumentą), bet ir nuramino, paguodė. Kaip kartais trūksta to, ko kupina Daivos Sadauskaitės širdis.

Ir štai kitas žmogus: Širvintų r. savivaldybės Socialinės paramos ir sveikatos skyriuje (pavardė ir vardas žinomi). Kalbantis jai niekaip nepavyko įrodyti, kad tam pačiam žmogui, kuriam padėjo Daiva Sadauskaitė, reikalinga parama, nes nuo Juodiškių iki Alionių 12 km tarpelis, o autobusas važiuoja anksti ryte ir atgal grįžta tik po kelių valandų. Kur dingti senyvam žmogui? O jeigu lietūs lyja?

Taigi nepavyko skyriaus vedėjai įteigti, kad metų turinčiam žmogui pėsčiomis įveikti 12000 metrų ten ir 12000 metrų nukakti atgal sunkoka. Ir tai vien tam, kad parašytų malonų prašymą malkoms, maistui gauti.

Atsakymas buvo: buvom nuvykę, nieko neradom. Klausimas, ar buvo. Pasak žmogaus, jos laukusio, (vardas ir pavardė žinomi) nieks pasirodęs nebuvo.

Ir dar: vedėja, papildydama savo atsakymą, įterpė: Argi mes privalome kelis kartus važiuoti?

Mūsų virtualus atsakymas: nebūkit homo homini lupus est (žmogus žmogui vilkas).

Koks bebūtų žmogus - jis yra Žmogus. Matyt, gėris gerumu į jus niekada neatsisuks: pasakytume skyriaus vedėjai.

Atgal