VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

03 25. Interjeras pagal Feng shui

Birutė Silevičienė

Senovės Kinijos Feng shui menas yra ne kas kita, kaip sugebėjimas teisingai ir harmoningai sutvarkyti būstą, kad visi jame gyvenantys žmonės jaustųsi sveiki ir laimingi. Net gerai žinant teigiamos energijos zonas savo bute, ne visada pavyksta išpildyti visus Feng shui reikalavimus. Bet reikėtų bent pamėginti.

Pirmiausia reikia kruopščiai išvalyti visus buto kampus ir deramai jį sutvarkyti, atsikratyti nereikalingų daiktų, o kiekvieną reikalingą padėti į jam skirtą vietą; surasti ir anksčiau minėtais būdais neutralizuoti neigiamos energijos zonas. Jeigu net kruopščiai sutvarkytas butas atrodo ankštokas, nejaukus, reikia jį optiškai padidinti ir pagyvinti  veidrodžiais. Veidrodžiai atspindi negatyvios energijos sroves. Todėl manant, kad bloga energija patenka iš lauko, reikia veidrodį pakabinti priešais duris. Kitus veidrodžius galima kabinti kur panorėjus, tik nepatartina jų laikyti miegamajame, ypač priešais lovą.

Žmogaus organizmą labai palankiai veikia malonūs garsai. Pasikliaujant Feng shui, bute turėtų skambėti vadinamoji „vėjo muzika“, skleidžiama keleto pakabintų vamzdelių arba varpelių, judinamų oro srovių. „Vėjo muzika“ namų atmosferai  suteikia ramybės, harmonizuoja jos energetiką, ramina juose gyvenančių žmonių nervus.

Namų energetiką ir atmosferą labai pagerina brangakmeniai ir pusiau brangūs akmenys, ypač visiškai nepaliesti juvelyro rankos. Siekiant sustiprinti akmens poveikį, reikia jį nuplauti vandeniu arba palaikyti paketėlyje su jūros druska.

Nebūtina akmenį padėti pačioje matomiausioje buto vietoje, bet negalima jo numesti ir bet kur – reikia jam paskirti nuolatinę vietelę.

Atmosferą labai praskaidrina kristalai, pavyzdžiui, kalnų krištolas. Geriausia kristalą laikyti ant palangės, kad pro jį į butą skverbtųsi saulės spinduliai, prisodrinti teigiamos energijos.

Sveikatai ir namų atmosferai labai naudingi malonūs aromatai: smilkalų, eterinių aliejų. Pavyzdžiui, krapų, ramunėlių, jazminų, levandos, melisos, vanilės kvapai ramina nervų sistemą, pagerina nuotaiką; levandos, pipirmėtės, rozmarino, kedro, citrinos aromatas tonizuoja ir stimuliuoja smegenų veiklą; kalendros, mimozos – palengvina stresą.

Negatyvią energiją gali neutralizuoti bambuko lazdelės ir fleitos. Paprastai jos apvyniojamos raudona juosta ir išdėliojamos neigiamos energijos zonose. Eidama pro tuščiavidures bambuko lazdeles, negatyvi energija virsta teigiama. Bambuko lazdeles rekomenduojama laikyti ant baldų ir interjero elementų, turinčių į apačią išsišovusių dalių, kurios, kaip minėta, sustiprina neigiamą energiją.

Atgal