VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

Iki Vytauto Didžiojo karūnavimo 600 metų jubiliejaus liko 13 metų

                 LIETUVOS  SĄJŪDŽIO VILNIAUS  SKYRIAUS TARYBA 

                

Jos Ekscelencijai LR Prezidentei  Daliai Grybauskaitei

LR Seimo Pirmininkui Viktorui Pranckiečiui

LR Ministrui Pirmininkui  Sauliui Skverneliui

Pasaulio Lietuvių Bendruomenės Pirmininkei Daliai Henkei 

LR Seimo nariams

Pasaulio Lietuvių Bendruomenės Seimo nariams

LIETUVOS ŽMONĖMS

Žiniasklaidai                                     

                                                                                      P A R E I Š K I M A S

                                                                 Dėl  2017-07-05 ATGIMIMO BANGOS

                                                                                                Vilnius,  2017-07-05

                      Vadovaujantis Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus skyriaus tarybos 2017-04-19  priimtu nutarimu   apie ATGIMIMO BANGOS organizavimą (žiūr. www.sajudis.com 2017-04-19 Atgimimo banga)  2017-07-05  Nepriklausomybės aikštėje vyko ATGIMIMO BANGA,  kurios darbotvarkėje buvo:

              1. Dėl LR Prezidento Jono Žemaičio – Vytauto palaikų paieškos ir  perlaidojimo iš Maskvos Butyrkų kalėjimo Lietuvoje.

               2. Rinkėjai – Seimo narių darbdaviai.

              3. Blaivinkime Lietuvą. 

              4.  Dėl siūlymų naudoti nelietuviškas raides dokumentuose.

                      Vilniaus Sąjūdžio taryba, apsvarsčiusi 2017-07-05 d. ATGIMIMO BANGOS metu išsakytas nuomones, pateiktą vaizdinę medžiagą bei  pasiūlymus KONSTATUOJA ir PAREIŠKIA:

                      1.                   KREIPIMASIS PRIDEDAMAS

 

                     

Iki Vytauto Didžiojo karūnavimo 600 metų jubiliejaus liko 13 metų                                                            

LIETUVOS  SĄJŪDŽIO VILNIAUS  SKYRIAUS TARYBA

                     

Jo Ekscelencijai Lietuvos Vyskupų konferencijos Pirmininkui

Arkivyskupui Gintarui Grušui

Jos Ekscelencijai LR Prezidentei Daliai Grybauskaitei

LR Seimo Pirmininkui Viktorui Pranckiečiui

LR Ministrui Pirmininkui Sauliui Skvereliui 

Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio Tarybos Prezidiumo Pirmininkui dimisijos

pulkininkui Jonui Čeponiui

LR Krašto apsaugos ministrui  Raimundui Karobliui

LR Vidaus reikalų ministrui Eimučiui Misiūnui

LR Kultūros ministrei Lianai Ruokytei-Jansson

LR Užsienio reikalų ministrui Linui Linkevičiui

Lietuvos ambasadoriui Rusijos Federacijoje Remigijui Motuzui

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro  generalinei direktorei Teresei Birutei Burauskaitei

Pasaulio Lietuvių Bendruomenės Pirmininkei Daliai Henkei

LR Seimo nariams

Pasaulio Lietuvių Bendruomenės Seimo nariams

LIETUVOS  ŽMONĖMS

Žiniasklaidai

 

                                                                 ATGIMIMO BANGA

 

                                                                                        K R E I P I M A S I S

                                  Dėl LR Prezidento Jono Žemaičio-Vytauto palaikų

                                  paieškos ir perlaidojimo  Lietuvoje

                                                  Vilnius, Nepriklausomybės aikštė, 2017-07-05

 

Iš Jono Žemaičio – Vytauto paskutiniojo žodžio teisme: „... Visus pogrindžio veiksmus, kurio dalyviu aš buvau, nukreiptus prieš sovietų valdžią aš laikau teisingais ir nelaikau nusikalstamais. Aš vis tiek manau, kad kova, kurią aš vedžiau devynerius metus, turės savo rezultatus.“ 

 

                       1944-1953 m. vykęs partizaninis karas neturi analogų pasaulyje. Partizaninio karo metu žuvo apie 20 tūkst. partizanų ir jų rėmėjų. Daugybė buvo suimti, nuteisti, įkalinti, ištremti. 1954-11-26 Butyrkų kalėjime Maskvoje  buvo sušaudytas Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio Tarybos Prezidiumo Pirmininkas  Jonas Žemaitis – Vytautas.

                      Daugiau kaip prieš metus  eilė organizacijų pradėjo  LR Prezidento (1949.02.16 – 1954.11.26) Jono Žemaičio-Vytauto palaikų paieškas, kad perlaidoti Lietuvoje.  LR vyriausybė, kreipdamasi į įvairias institucijas dėl LR Prezidento Jono Žemaičio – Vytauto palaikų perlaidojimo, skyrė reikiamą dėmesį.

                      Artėja Lietuvos Šimtmečio jubiliejus. Šiai iškilmingai datai paminėti atliekama labai daug svarbių darbų. Kad šį jubiliejų galėtume iškilmingai švęsti labai daug pasitarnavo partizaninio karo dalyviai ir jų vadas Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio Tarybos Prezidiumo Pirmininkas  Lietuvos Respublikos Prezidentas generolas Jonas Žemaitis – Vytautas.

                      Prašome Jūsų imtis visų įmanomų priemonių, kad būtų surasti LR Prezidento  Jono Žemaičio – Vytauto palaikai ir perlaidoti Lietuvoje. Būtų tikslinga LR Prezidento Jono Žemaičio - Vytauto vardą įamžinti  Butyrkų kalėjime.

                      Dėkojame visiems skatinusiems ir padedantiems vykdyti šią kilnią misiją.

                      Prašome Gerbiamą  Prezidentę globoti šią kilnią misiją, kad LR Prezidento  Jono Žemaičio – Vytauto palaikai būtų  perkelti į Lietuvą.

                      Informuojame, kad su 2017-07-05 dienos ATGIMIMO BANGOS reportažu galima susipažinti surinkus google  Atgimimo banga 5  2017 07 05    JAV lietuviųinternetiniame laikraštyje www.biciulyste.com laikraštyje Lietuvos aidas ir jo svetainėje www.aidas.lt
ELTA pranešimuose spaudai, individualiuose ir visuomeninėse svetainėse. Dėkojame už viešinimą, nes tik JŪS suprantate Tėvynės meilę, kovą, auką ir pagarbą Bažnyčiai.

 

 

ATGIMIMO BANGOS  vardu:

 

Leonas Kerosierius

 

Dr. Klemensas Buškevičius

 

Romualdas Aksomaitis

 

Regina Jakučiūnienė

                                                                                                                                

 

                      Pasiteiravimui: L. Kerosierius + 370  674 38465,     K. Buškevičius  + 370 683 08790,  Adresas korespondencijai:  K. Buškevičius  Eglyno g. 60,  Šiauliai,      

   el. p. [email protected]       www.sajudis.com

                     

 

                      2. Rinkiminėse batalijose  rinkėjas renkasi sau patikimiausią partiją bei kandidatą. Tokiu būdu Seimo nariui darbdavys yra rinkėjas, o Seimo narys tampa atskaitingas rinkėjui. Tačiau gyvenime susiklosto atvejų, kai išrinktieji nesilaiko  duotų pažadų, pereina į kitas partijas, frakcijas. KAI SEIMO NARYS IŠSIŽADA PAŽADŲ ir PAŽEIDŽIA PARTIJOS IR ORGANIZACIJOS RINKIMINIUS ĮSIPAREIGOJIMUS – LABIAUSIAI NUKENČIA RINKĖJAS – SEIMO NARIO DARBDAVYS. Seimas atsisakė pratęsti sesiją ir SPRESTI EMIGRACIJOS ir ŽMONIŲ SUSIGRAŽINIMO KLAUSIMŲ.

                      ATGIMIMO BANGA KONSTATUOJA, kad  DAUGELIS Seimo narių grubiai pažeidė daugelį rinkiminių pasižadėjimų ir įpareigojimų. Į 2017-06-21 d. ATGIMIMO BANGOS prašymą pratęsti Seimo sesiją iki 2017-08-01 ir svarstyti  ŽMONIŲ EMIGRACIJOS IR SUSIGRĄŽINIMO  KLAUSIMUS,  SEIMAS VISIŠKAI NEREAGAVO. Todėl teigiame, KAD SEIMAS NETEISĖTAI SAU ĮSITEISINO VASAROS ATOSTOGAS.                

                      ATGIMIMO BANGA REIKALAUJA,  kad Seimo  nariai VISĄ VASARĄ KIEKVIENĄ DIENĄ BŪTŲ SEIME IR DIRBTŲ aukščiau minimais klausimais. Įvesti kiekvieno Seimo nario kassavaitinę (pirmadieniais) atliktų darbų  rašytinę  ataskaitą ir išlaikyti dokumentuose iki kadencijos pabaigos.

  

                      3. Lietuva pagal girtuoklystę išlieka pirmaujančia valstybe pasaulyje. Per metus alkoholinių gėrimų parduodama beveik už 1 mlrd. eurų. Dėl alkoholizmo Lietuva per metus praranda apie 1,3 mlrd. eurų BVP. Už 1 įneštą eurą į biudžetą už alkoholio pardavimą valstybė išleidžia 5 eurus alkoholizmo pasekmėms likviduoti. Dar niekas nesuskaičiavo NETEKČIŲ, SKAUSMO ir MORALINIŲ TRAUMŲ. Alkoholizmo industrija, kai kuri žiniasklaida,  politikai sukilo  prieš Seimo priimtus nutarimus mažinti alkoholio vartojimą  ir BANDO ĮRODINĖTI, kad SEIMO PRIEMONĖS PAŽEIDŽIA VARTOTOJŲ ir VERSLININKŲ  TEISES. Niekas pasaulyje nepropaguoja NUOSTOLINGO ir KENKSMINGO VALSTYBEI   VERSLO.    

                      ATGIMIMO BANGA  TVIRTINA, kad  girtuoklystė yra VALSTYBĘ VALDANČIŲJŲ POLITIKOS PASEKMĖ – todėl GYVENTOJŲ  BLAIVINIMAS YRA VISŲ VALSTYBĖS INSTITUCIJŲ ir KIEKVIENO GYVENTOJO PAREIGA. 

 

                      4. 70 pasirašiusių ir prisiekusių A. Kubiliaus, G. Landsbergio ir G. Kirkilo sąraše parlamentarų dėl lenkiškų raidžių vartojimo lietuviškuose dokumentuose pažeidė LR Konstituciją  ir paniekino priešrinkiminius įsipareigojimus.  

                      ATGIMIMO BANGA ATKREIPIA DĖMESĮ, kad tarp 150 šalies kultūros ir mokslo darbuotojų agitavusių rinkti 50 tūkst. parašų dėl valstybinės kalbos išsaugojimo buvo ir prof. Viktoras Pranckietis. V. Pranckietis, tapęs Seimo Pirmininku, balsuodamas prisideda prie 70-ties A. Kubiliaus – G. Landsbergio – G. Kirkilo parlamentarų grupuotės ir PAŽYMI, kad aukščiausios valstybės institucijos rengia vis griežtesnes priemones TRIMS NELIETIVIŠKOMS RAIDĖMS ĮTEISINTI.

                      ATGIMIMO BANGA PAŽYMI, kad 2017 metai paskelbti LIETUVIŲ KALBOS KULTŪROS METAIS – tačiau SEPTYNIASDEŠIMTUKAS turbūt už Vilniaus krašto okupaciją 1920-1939 metais, už armijos Krajovos veiksmus, už bandymus sukurti Vilniaus krašto teritorinę autonomiją bei už tomaševskininkų žygius niekinant Lietuvą, parašais prisiekė pažeisti Lietuvos Konstituciją ir rinkiminius pažadus – rašyti lietuviškus dokumentus lenkiškomis raidėmis.   Tokie motiną, tėvą, sesę, brolį, dukrą, sūnų ir Tėvynę parduos.                

                      ATGIMIMO BANGA atkreipia dėmesį į ilgai trunkančius antikonstitucinius kai kurių Seimo narių veiksmus:

                      4.1 Kviečiame pasmerkti 2017-06-19 d. LR Vyriausybės nutarimą dėl Vardų ir pavardžių rašymo lietuviškų dokumentų pirmame puslapyje nelietuviškas raides (projektas  Nr. XIII-535) ir Vyriausybės veiksmus paniekinusius 70 tūkst. piliečių parašų reikalavimus bei rinkiminės agitacijos metu duotus pažadus nevartoti lietuviškuose dokumentuose nelietuviškų raidžių.

                      4.2  Prašome Seimą ATMESTI Vardų ir pavardžių rašymo dokumentuose įstatymo projektą Nr. XIII-535, kurį inicijavo TS-LKD Seimo nariai A. Kubilius ir G. Landsbergis ir pasirašė 70 Seimo narių, kuris leidžia naudoti  lietuviškų dokumentų pirmame puslapyje lenkiškas raides.

                      4.3  Prašome LR Seimą PRIIMTI “TALKOS”  iniciatyvinės grupės Vardų ir pavardžių rašymo dokumentuose įstatymo projektą Nr. XIIP-3796.

                     

                      Prašome ŽINIASKLAIDOS  atstovus skleisti visuomenei žinią apie  ATGIMIMO BANGOS aktualijas.

                      Su 2017-07-05 dienos ATGIMIMO BANGOS parengtu reportažu ir dokumentais galima susipažinti https://www.youtube.com/watch?v=hMOQlTNnjvo&feature=youtu.be       arba surinkus google  Atgimimo banga 5  2017 07 05   , JAV lietuviųinternetiniame laikraštyje www.biciulyste.com ,laikraštyje Lietuvos aidas ir jo svetainėje www.aidas.lt, ELTA pranešimuose
spaudai, individualiuose ir visuomeninėse svetainėse. Dėkojame už viešinimą.

 

       Tarybos pirmininkas                                                                                           L. Kerosierius  

 

               Pasiteiravimui: L. Kerosierius  8 674 38465,     Adresas korespondencijai L. Kerosieriui Iki pareikalavimo, Centrinis paštas, Vilnius,          el. p. [email protected]       www.sajudis.com

Atgal