VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

12.19. MALONU AKIAI, GERA ŠIRDŽIAI

Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Alfonsas Kairys

Taip pasakytų kiekvienas, užsukęs į Lentvario pradinę mokyklą, kaip ir kiekvieną ugdymo įstaigą, laukiančią šv. Kalėdų ir  Naujųjų metų.

Užsukime ir mes.

Tik atvėrus duris, pasitinka daugiau nei dviejų metrų sienos vitražas su besipuikuojačiu užrašu -2018 ir jį saugančiais 365 seniais besmegeniais - svarbiausių žiemos švenčių ir pačios žiemos simboliais. Kad būtų saugiau, juos dešinėje laiptų pusėje prižiūri Senis besmegenis su anūkėliu Besmegeniuku. Jie sniego spalvos ir pagaminti iš 800  vienkartinių puodukų. Ypač puikiai atrodo apšviesti įvairiomis šviesomis: tada jie lyg ir  persirengia. 

Mada yra mada.

Atsisuki į langus, o jie  papuošti karpiniais: juose Trakų pilis - tautos senovės ir didybės simbolis. Pilis, snaigių apsupta ir vėliavų bei žaliaskarių saugoma, ne tik artėjančių švenčių, bet ir Lietuvos šimtmečio laukia...

Belipantį laiptais, lydi sienos dydžio medžiai, kurių šakos keičia savo aprangą, priklausomai nuo metų laiko: dabar, žiemą,   šermukšnių uogom pasipuošusios, o visada -  čia ,,gyvena”  mokslo ir švietimo deivės - pelėdos. Pasak kūrėjų, medis - mokyklos bendruomenė - vaikai, tėvai, mokytojai.

Na, o koridoriuose  Kalėdų ir Naujųjų laukia miško pažiba - eglutės, apraizgytos  gausybe karpinių.

Be abejo, visa tai nenukrito iš dangaus... O iš kur?  Iš  mokyklos direktorės pavaduotojos ugdymui Editos  Stražnickienės  ir Neformaliojo ugdymo organizatorės Žydrės  Sartanavičienėsidėjų, minčių, vizijų.
Daugeliui jų realizuotis padėjo inovatyvios ir veržlios mokytojos Saulena Jakaitytė, Danguolė Dalinkevičienė,  Simona Zdanavičiūtė bei  mokiniai.

 

 

Atgal