VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

12.23. Žmonės baltais chalatais

Birutė Silevičienė

 

Dar vaikystėje girdėdavau, jog labiausiai buvo gerbiami gydytojai, mokytojai ir kunigai. Jie sudarė visuomenės  elitą, rodė pavyzdį kitiems. Gydytojai net savo laisvalaikį, kurį galėtų skirti šeimai, vaikams, neretai  aukoja pacientams. Deja, mes nevisada tai suprantame ir  įvertiname, net bandome patarti, kokių mums vaistų reikėtų ar nusistatome sau ligas...

Gal geriau jiems, kvalifikuotiems specialistams,  leisti nustatyti mums diagnozę ir skirti reikiamus vaistus?

Nors nedažnai tenka lankytis poliklinikose, bet džiaugiuosi, jog neteko sutikti abejingų ar atmestinai žiūrinčių į savo darbą ir žmogų gydytojų.

Artėjančių švenčių proga norėčiau išreikšti dėkingumą už nuoširdų dėmesį Antakalnio poliklinikos šeimos gydytojai Renatai Samuilienei, pas kurią neseniai teko lankytis dėl sveikatos sutrikimų.

Ir Renata, ir jos kolegė Vida Masalskienė,  bendrosios praktikos slaugytojos  Dalia Bartašienė, Staselė Matašvilienė, laboratorijos, EKG kabinetų darbuotojos – puikios, pasiaukojančios ir nuoširdžios, kiekvienam pacientui negailinčios laiko moterys.

Gerą darbo atmosferą kuria Šeimos gydytojų skyriaus vedėja Renata Misevičienė – puiki savo profesijos žinovė, pažįstanti savo pacientus ir neabejinga jų rūpesčiams.

Lankydamasi konsultacijai Santaros klinikose, likau maloniai nustebinta kardiologės  Vaidos Šileikienės rūpesčiu, kuri, net išeidama atostogauti, rūpinosi, jog, reikalui esant, galėčiau be vargo vėl čia kreiptis. „Čia dirbs mano kolega, jei bus problemų, kvieskite greitąją ir važiuokite pas mus“, -kalbėjo kardiologė Vaida.

Džiugu, jog iš poliklinikos galima išeiti pakilios nuotaikos ir pamiršus visas ligas.

Mieli mūsų sveikatos saugotojai – linkiu Jums visiems didžiulės stiprybės! Būkite laimingi, o mažėjančios pacientų eilės Jums primins, kad mes esame sveiki.

 

 

 

 

Atgal