VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

05.29. Ruošiamės vasarai: vartojimo paskola kelionei ir su išvyka susijusioms išlaidoms padengti

Likus vos keletui dienų iki vasaros, dauguma asmenų ima planuoti atostogas. Vieni renkasi poilsį užsienio kurortuose ar didmiesčiuose, kiti – įvairias pramogas gimtojoje šalyje. Keliaujant pailsėti į šiltus kraštus, šeimos dažniausiai renkasi kelionių paketą su įskaičiuotomis pervežimo paslaugomis, viešbučiu bei pasirinktu maitinimo tipu. Tokio pobūdžio išvykos tampa ypač patogiu sprendimu šeimoms, auginančioms mažus vaikus ir keliaujančioms su jais, kadangi kelionių agentūros ir viešbučio personalo darbuotojai pasirūpina visapusišku poilsiu bei komfortu ir atostogautojams nereikia rūpintis įvairiomis atostogų detalėmis. Jeigu atostogoms yra pasirenkamas poilsis Lietuvoje, pastebima tendencija, jog dažniausiai keliaujama į pajūrį - Nidą, Juodkrantę, Palangą, Klaipėdą arba vykstama į kurortinius miestelius – Druskininkus, Birštoną. Čia ilsimasi gydymo įstaigose, poilsio namuose, o mėgstantiems leisti laiką aktyviai čia taip pat yra ką veikti – prie ežerų įsikūrę vandenlenčių, vandens bei kiti pramogų parkai, taip pat įrengtos dviračių trasos. Pasirinkus bet kokią atostogų kryptį, rekomenduojama preliminariai paskaičiuoti, kokios pinigų sumos šeimos poilsiui reikės. Neturint reikiamo santaupų kiekio sprendimu gali tapti paskola, finansuojanti dalį arba visą atostogų išlaidų sumą. Aplankykite tinklalapį ir sužinokite platesnę informaciją apie paskolų tipus, jų bendrąsias sąlygas bei reikalavimus paraiškų teikėjams.

Paskolų tipai gali būti įvairūs: vartojimo, automobiliui, nekilnojamam turtui įsigyti, namų remontui, medicinos, sveikatinimo paslaugoms apmokėti ir pan. Didesniems pirkiniams įsigyti ar išvykoms į užsienio kraštus apmokėti yra skiriamas vartojimo paskolos tipas. Paskola galima apmokėti tiek dalį, tiek visą reikiamą sumą atostogoms. Finansuojami gali būti skrydžiai, apgyvendinimo paslaugos, įvairios pramogos ir pan. Taip pat paskola galima apmokėti pilną kelionės komplektą, ją perkant naudojantis kelionių agentūros paslaugomis. Specialistai rekomenduoja preliminariai paskaičiuoti, kokios sumos atostogoms reikės ir paraišką pildyti ne numanomai, bet konkrečiai pinigų sumai.

Vasaros metu išlieka populiarios kelionių kryptys į didžiuosius Europos miestus: Barseloną, Paryžių, Londoną, Romą, Amsterdamą ir pan. Taip pat vasaros metu yra populiarios kelionės į šilto klimato šalis: Turkiją, Graikiją, Kretos salą, Kiprą, Ispaniją, Portugaliją. Šiose valstybėse vasaros metu oras yra ypač palankus poilsiui prie jūros bei įvairioms pramogoms kaip nardymas, plaukiojimas laivais, vandens motociklais, keliavimas automobiliu ir pan. Kiekvienoje šalyje nemaža dalis viešbučių yra pritaikyti poilsiui su mažais vaikais, todėl sau tinkantį poilsio tipą neabejotinai bet kurioje užsienio valstybėje ras kiekvienas. Dažniausiai keliaujant į užsienio šalis, kuriose vyraus šilti orai, belieka pasirūpinti lengva avalyne, drabužiais, vaistais, nors esant poreikiui, viso to galima įsigyti šalyje. Šiuo atveju asmeniui keliaujant gali pakakti rankinio bagažo, kuris yra kur kas mažesnis ir patogesnis negu didesnis, kurį oro uoste reikia registruoti.

Atostogaujant gimtojoje šalyje belieka nuspręsti, kokio poilsio norima: aktyvaus ar pasyvaus. Nors kainos prie Baltijos jūros įsikūrusiuose kurortuose nėra mažesnės už poilsį užsienyje, kopos, ypatingi gamtos peizažai į tokius miestus kaip Nida bei Klaipėda pritraukia ne tik vietinius gyventojus, bet ir miesto svečius. Mėgstantiems ne tik gulėti prie jūros, bet ir aktyviai leisti laiką – pajūrio kurortai taip pat suteikia galimybę patirti adrenaliną ir nepamirštamus įspūdžius, pavyzdžiui, apsilankant vandenlenčių parke Palangoje, besimokant kaituoti Baltijos jūroje, plaukiojant vandens motociklu, skrendant oro balionu, išbandant šuolį parašiutu vienose gražiausių lietuviško pajūrio vietų.

Atgal