VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

06.03. Kaltinti ar atleisti? (3)

Aleksandras Kavoliūnas 

Taigi, kaltinti ar atleisti?Šįkart – kaltinti!   

Rašom ir tariam: laisva Lietuva! Laisva… Tik nuo ko? Nuo apkalbų? Nuo elementarių moralės normų laikymosi? Nuo Šventojo Rašto tiesų?!

Atsisakiusi kitaip mąstančių ir tiesą sakančių bei jos siekiančių žmonių žudymo, vaikų grobimo vidury dienos?

Laisva ir laisvi nuo raganų bei astrologių ,,mokslo“ purvo, užplūdusio televizijos ekranus, vidurines mokyklas bei aukštąsias?! Tūla poetė, pakviesta į susitikimą su studentėmis, vietoj to, kad papasakotų apie savo kūrybinius ieškojimus, dūzgia joms apie visuotinį šamanizmą, kurio jai prifarširavo smegenis Mongolijoje.

Dvasios ubagai! Nuo ko jūs laisvi? Nuo savo dvasios skurdo? Nuo kitų niekinimo pačiu rafinuočiausiu būdu: apkalbom, skundais bei širdies nuostatom, sumišusioms su nužudytų žmonių krauju?!

Tikimės pasauliui atviros ir klestinčios išsilavinusių žmonių šalies vizijos išsipildymo be elementarios moralės pagrindų? Kokių? Štai kokių: negi abortų legalizavimas – gerai? Ne! Ar elgsimės à la Airijos feministės?

Racionaliai savižudybei – eutanazijai degsime žalą šviesą? Ne! Kodėl? Kiek žmonių sielų bus prarasta amžinybėn! Kas suskaičiuos?

Pagonybės, kaip religijos įteisinimas? Tai apskritai nonsensas... Kur su tokiu mąstymu nusirisime? Vadiname šalį krikščioniška, save – krikščionimis, bet susidomėjimas okultizmu šalyje milžiniškas: paskutiniai atsisakę pagonybės, paskutiniai priėmėm krikščionybę ir vis dar sunkiai atsisakom su pagonybe susijusių reliktų.

Būtent pagonybė, o ne kas kita, yra skurdo, nelaimių priežastis šeimose ir tautoje. Pagonybė ima, krikščionybė duoda. Sėja ir pjūtis – krikščionybės esmė, o ne vien tik pjūtis ir pjūtis. Vien tik pjaunant žemė nualinama ir lieka bevaisė. Štai taip!

***

O gal mes sakome, kad esame turtingi ir pralobę, ir nieko mums nebereikia, – bet iš tiesų nežinome, kad esame skurdžiai, apgailėtini, beturčiai, akli ir nuogi. (Apreiškimo 3, 17).

Visuotinis nežabotas okultizmas visuomenę atvedė prie pagonybės manifestavimosi, paskui kurį teršti tautiečių protų bei sąmonės į Teisingumo ministeriją visuotinio statuso siekti susiruošė ir Zasimauskaitės krišnaistai.

O paskutinį tašką bandys padėti jo ,,šventenybė“ Dalai Lama? Ir koks jis šventenybė, – juk ne popiežius… Tai Kristaus mokslo priešininkas, nes ką gi bendro turi Prisikėlimas su reinkarnacija? Reinkarnuosies ateinančiame amžiuje į kiaulę ir suvalgys tave be krienų…

Tiek klaikios neteisybės aplinkui, o apsimetame, kad viskas gerai. Ir kas gerai? Sutūpę prie TV ekranų ir matydami tokias deklaruojamas nesąmones bei nešvankybes, vis tiek renkame į valdžią tuos pačius. Ką? Žadančius visiems po bu(a)tą, – štai ką. Juk tai vos ne masinė hipnozė!

O gal sakysime, kad nesame akli, bet regintys? Jei būtume akli, neturėtume nuodėmės, bet dabar sakome: ‘Mes regime!’ – Todėl mūsų nuodėmė pasilieka!  (Jono 9, 41).

Patys randasi klaikioje tamsoje, o dar kuria ir filmuojasi tokiose TV laidose, kaip ,,Tamsoje...“

***

Tai ką daryti, gal jau reikia pradėti gelbėti mūsų šalį? Ir jei reikia, tai nuo ko? Kad reikia, tai taip! O nuo ko, spręskit patys, nes šie sakiniai oi, kaip seniai parašyti: ,,Vargas tiems, kurie jungia namą prie namo ir lauką prie lauko, kol nebelieka vietos kitiems, lyg jie vieni čia gyventų.

Vargas tiems, kurie jungia namą prie namo ir lauką prie lauko, kol nebelieka vietos kitiems, lyg jie vieni čia gyventų. Vargas tiems, kurie keliasi anksti rytą girtuokliauti... Vargas tiems, kurie yra karžygiai gerti vyną ir drąsūs vyrai maišyti stiprius gėrimus, kurie išteisina nedorėlį už kyšius, o nekaltą pasmerkia. (Izaijo 5, 8; 11; 22–23).

Vargas neteisingų įstatymų leidėjams(kai kuriems teisėjams, anstoliams, advokatams), kurie rašo neteisėtus potvarkius, užkirsdami skurdžiams kelią į teismą, varžydami vargdienių teises Mano tautoje, paversdami našles savo grobiu ir našlaičius savo laimikiu. (Izaijo 10, 1–2).

Šie žodžiai užrašyti maždaug prieš 2740 metų.

Vargas, tau, šalie, kurios didžiūnai (valdžios atstovai) pradeda puotauti ryto metą ir uja beturčius! (Ekleziasto 10, 16).

Įspūdinga tiesa, lyg pirštu į akį? Todėl dabar laikas atgailauti, atsiversti ir grįžti prie Kristaus mokslo pradmenų!

Tokia yra mūsų šalies padėtis šiomis dienomis, kad ir kiek tai būtų skaudu. Vis labiau išsigimstanti ES – tai ta pati Babelė, kuri minima Apreiškimo knygos 14, 8: ...“Krito, krito Babelė, didis miestas, kuris savo paleistuvystės įniršio vynu nugirdė visas tautas!”

Nebegausim ES paramos? Karčiai saldi ta jų parama –juk anksčiau ar vėliau Lietuvai teks susimokėti už ją. Tik kokia kaina bus, štai klausimas…

***

Mozė (tautos vadovas) sušaukė visus izraelitus ir jiems tarė: “Klausyk, Izraeli, šiandien skelbiu jums įstatymus ir paliepimus, mokykitės ir vykdykite juos. (Pakartoto Įstatymo 5, 1).

Klausyk, Lietuva! Klausyk! Viešpats Jėzus, mūsų Dievas, yra vienintelis Dievas!

Klausyk Lietuva! Valdžia bei elektorate! Šiandien skelbiu jums įstatymus ir paliepimus, mokykitės ir vykdykite juos!

Pagonybės esmė – bedievystė bei stabmeldystė. Jos šaknys – ne dieviškos, bet šėtoniškos, – joje nėra nė vieno švento vardo, juolab duoto žmonėms išsigelbėti. Net jei ir nebūtų krikščionybės ar jos atsisakytume, juk Kristus – vis tiek prisikėlęs!

O ką sako Šventasis Raštas: ,,Ir nėra niekame kitame išgelbėjimo, nes neduota žmonėms po dangumi kito vardo, kuriuo turime būti išgelbėti” (Apaštalų darbų 4, 12).

Tas vardas – Jėzus, akmuo, kurį mes, nuolatiniai nuosavų Babelių statytojai, atmetėme ir toliau nuolat atmetam. O viskas, kas statoma be Dievo Kristaus, yra Babelė.

Ir kas tas Perkūnas? Vien garsas, sklindantis iš apniukusio dangaus... Iš žmonių taip pat karts nuo karto pasklinda įvairūs garsai: čiaudėjimas, kosėjimas... Tai negi juos garbinsim? Kas garsiau,,nusičiaudėjo“, tai dabar jį garbinsim –  tą garsą?

Gana eksperimentų bei improvizacijų sielų ugdymo klausymais! Taip pat gana lankstytis prieš užjūrio ponus. Gana! Kol šalies neištiko chaosas ir suirutė. Gana!!!

,,Gana, kad visa šitą praėjusį laiką buvome pasidavę pagonių valiai ir gyvenome gašliai, geidulingai, girtuokliavome, ūžavome, puotavome ir pasiduodavome bjaurioms stabmeldystėms.

Už tai turėsime duoti ataskaitą Tam, kuris pasiruošęs teisti gyvuosius ir mirusiuosius“ (1 Petro 4, 3; 5).

Tai paprasto žvejo iš Galilėjos žodžiai, užrašyti prieš daugelį metų. Argi jie nebeaktualūs? Neteisingi ir bereikšmiai..? Ir dar kaip aktualūs! Nes jei teisusis vos ne vos išsigelbės, tai kur pasidės bedievis ir nusidėjėlis! (1 Petro 4, 18). Net elementai sutirps…

,,O Viešpaties diena ateis kaip vagis naktį. Tada dangūs praeis su smarkiu ūžesiu, elementai sutirps karštyje, ir žemė su savo kūriniais sudegs.

Jeigu visa taip suirs, tai kaip reikėtų pasižymėti šventu elgesiu ir dievotumu jums, laukiantiems ir skubinantiems Dievo dienos atėjimą, kai dangūs suirs liepsnose ir elementai sutirps iš karščio!“ (2 Petro 3, 10-12).

Jau buvo Hirosima ir Nagasakis. Buvo ir Černobilis…

,,Tad jūs, mylimieji, iš anksto tai žinodami (kas turi įvykti), saugokitės, kad, nedorėlių paklydimo traukiami, nenupultumėte nuo savo stiprybės“ (2 Petro 3, 17).

Saugokimės nedorėlių paklydimo!ES moralė neturi ateities, nes jos vertybių pagrindas neteisingas – ne gyvasis Dievas, Kristus, bet New Age ir svetimų religijų dievukai su Mamona priešakyje. Todėl ir tokia iškrypėliškų direktyvų gausa.

Žodžiu, klaiki detonacija. Tik krišnaistų trelių mūsuose betrūko…

***  

Detonacija ar intonacija?  

Jei tavo daina parašyta Do tonacijoje, o tie, su kuriais tu ruošiesi ją atlikti, nuolat traukia Do#ar Re tonacijoje, tai kokia gali būti intonacija? Tik detonacija.

O jei tai persimeta į etiką?! Kur tai veda?! Veda į sumaištį bei klaidingus pasirinkimus bei sprendimus, kurie daugelio ateičiai turės neigiamus bei negrįžtamus rezultatus.

Detonacija arba klaikus neintonavimas itin pastebimas mūsų visuomenės politinio elito pasisakymuose – žodžiu ir raštu, ir kas tragiškiausia – veiksmuose.

...Kas gi yra toji detonacija? Fizikoje – greitas degimas, kuris apibūdinamas smūginės bangos plitimu sprogstamoje medžiagoje…

Muzikoje – atlikėjo nukrypimas nuo reikiamo tono.

Technikoje – tam tikrų medžiagų sukeliamas sprogimas.

Tai gal jau nebelaukim, kol sprogs lietuviškieji,,černobiliai“. O jų tikrai galime sulaukti, jei nepradėsim keisti moralinio klimato šalies valdyme, politikoje, ekonomikojeetc. Viso to, kas itin skaudžiai atsilieps kiekvienam iš mūsų… Tada nebepadės jokios Briuselio kuluarinės pažintys, kol ES Konstitucijos centre nebus Kristaus, visatos Kūrėjo vardo.

Ir kol mūsų tauta neatsigręš vien tik į Kristų, visi mūsų žodžiai taip ir liks žodžiais, o pastangos – tuščios.

P. S. Tad žodis valdžiai būtų toks: Atsigręžkite į krikščioniškas vertybes visi politikai, gavusieji Lietuvos žmonių mandatą! Kol dar yra laiko…

O elektoratui: ,,Imkit mane ir skaitykit…“ Broliai seserys, imkit mane ir skaitykit ir tatai skaitydami permanykit: mokslo šito tėvai jūsų trokšdavo turėti, ale to negalėjo nė vienu būdu gauti…

Atgal