VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

10.23. Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos įkūrimo 30-mečio minėjimas Kaune

2018 m. spalio 20 d. Kaune buvo paminėtos Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos 30-ios įkūrimo metinės. Minėjimas prasidėjo šv. Mišiomis Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje, vėliau kun. Robertas Grigas pašventino atminimo lentą, skirtą Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos įkūrimą, Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyriaus pastate. Lietuvos kariuomenės  orkestras su vėliavomis, vedė minėjimo dalyvių eiseną iki VDU Didžiosios salės, kurioje vyko iškilmingas minėjimas su svečių sveikinimais ir koncertine programa.

Pastebėtina, kad  būtent Kaune 1988-ais buvo įkurtas „Tremtinio“ klubas, o 1990 metais pavadintas Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga, kuri dabar vienija apie 30 tūkst. narių.

Nuoširdžiai sveikiname Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos narius su gražiu organizacijos jubiliejumi ir dėkojame Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininkui dr. Gvidui Rutkauskui ir jo komandai už puikų 30 -mečio renginį. Kelios nuotraukos iš minėjimo.

Raimundas Kaminskas

Lietuvos sąjūdžio Kauno tarybos pirmininkas

Atgal