VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

10.23. Karininkas pagerbė pasieniečius

Atsargos karininkų sąjungos pirmininkas dim. plk. Algimantas Vyšniauskas š. m. spalio 19 d. popietę apsilankė Kabelių užkardoje. Šio vizito tikslas – pareikšti pagarbą, pasitikėjimą ir paramą Valstybės sienos apsaugos tarnybai ir Kabelių užkardos pareigūnams. Simbolinė pagarbos išraiška – padovanotos beveik trys dešimtys knygų istorine ir karine tematika.

Pareigūnai domisi knygomis. Iš kairės Kabelių užkardos vadas Andrius Beloručkinas, dim.plk. Algimantas Vyšniauskas, užkardos vado pavaduotojas Raimundas Šilanskas, specialistė Daiva Kvaraciejienė

Dim. plk. Algimantas Vyšniauskas gimė prie pat Lietuvos-Baltarusijos sienos, Senovės kaime, Varėnos rajone. Svarbiausiais gyvenimo įvykiais aukšto rango karininkas įvardija du momentus – sugrįžimą į Lietuvą ir pirmosios atkurtos Lietuvos karininkų laidos parengimą. Nepriklausomoje Lietuvoje Alg. Vyšniauskas ėjo įvairias pareigas: 1992-1994 m. – Lietuvos karo mokyklos kariūnų kursų viršininkas, 1994-1995 m. – šios mokyklos viršininko pavaduotojas, štabo viršininkas, 1995-1998 m. Lietuvos karo akademijos rektoriaus pavaduotojas, 1998-2000 m. – tarptautinio projekto „Baltnet“ direktorius, 2000-2003 m. – Lietuvos kariuomenės mokymo ir doktrinų valdybos vado pavaduotojas, 2003-2005 m. – Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos viršininkas, 2005-2009 m. – Adolfo Ramanausko-Vanago kovinio rengimo centro viršininkas.

Nuo 2007 m. Alg. Vyšniauskas aktyviai dalyvauja Kabelių kaimo bendruomenės ir Kabelių užkardos bendrose veiklose, didžiausią dėmesį skirdamas vaikams ir jaunimui. 2008 m. pulkininko kvietimu vaikai iš pasienio kaimelių – Kabelių, Ašašninkų, Daržinėlių – lankėsi Adolfo Ramanausko-Vanago kovinio rengimo centre. 2009 m. Alg. Vyšniauskas surengė vaikų ir jaunimo žygį į nykstančius pasienio kaimelius – Senovę, Dubą, Piesčius, Šklėrius. Nuo 2010 m. pulkininkas dalyvauja Kabelių kaimo bendruomenės ir Kabelių užkardos rengiamoje vaikų ir jaunimo stovykloje „Grūda“ ir yra vienas iš organizatorių.

Algimanto Vyšniausko bendravimas su pasienio vaikais ir jaunimu nepasiriboja tik renginiais, daug būta draugiškų susitikimų, nepamirštamų pokalbių. Karininkas jaunimui tapo vyriško kilnumo pavyzdžiu – jo dėmesys, paskatinimas ir palaikymas nušvietė ne vieno jauno žmogaus gyvenimą, sulaikydamas nuo klystkelių.

Dim. plk. Algimantui Vyšniauskui meilė gimtajam kraštui – ne gražūs žodžiai, bet tylūs darbai. Karininkas didžiuojasi savo tėviške Senove, pasienio kaimeliu, nepažymėtame net savivaldybės žemėlapyje, bet puikiai žinomu pasieniečiams, kuriems Senovė – ne tik kasdienybė, bet kartais – ir „karštasis taškas“.   

Kabelių užkardos pareigūnai dėkingi už dim. plk. Algimanto Vyšniausko paramą, palaikymą ir pavyzdį. Karininko dovanotos knygos praplės pareigūnų akiratį, suteiks papildomų žinių bendradarbiaujant su karinėmis organizacijomis. Dėkodamas Alg. Vyšniauskui už simbolinę dovaną, užkardos vadas Andrius Beloručkinas pripažino, kad visuomenės palaikymas ir parama suteikia prasmę pasieniečių darbui ir bendrystės suvokimą, stiprina visuomenę. 

Atgal