VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

11.23. Krašto apsaugos ministras ir Kariuomenės vadas sveikina Lietuvos karius, jųšeimas ir visąvisuomenęsulaukus atkurtos Lietuvos kariuomenės šimtmečio

Krašto apsaugos ministras Raimondas Karoblis ir Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas lapkričio 22 d. spaudos konferencijoje, surengtoje atkurtos Lietuvos kariuomenės 100-mečio išvakarėse, susitiko su žiniasklaidos atstovais, kurioje  apžvelgė saugumo situaciją, Lietuvos kariuomenės veiklą, ryšius su visuomene.

Srž. sp. Ievos Budzeikaitės  ir Giedrės Maksimovicz  nuotraukos

„Kariuomenė visada buvo valstybingumo garantas. Be kariuomenės kovų vasario 16-osios aktas galėjo istorijoje likti tik politine deklaracija, tačiau tarpukario Lietuvos kariuomenė apgynė naujai susikūrusią Lietuvos valstybę. Pokariu partizaninis judėjimas tapo valstybingumo tęstinumo simboliu, o parlamento gynėjai 1990-1991 m. yra nepriklausomos Lietuvos kariuomenės užuomazga“, –  sakė krašto apsaugos ministras R. Karoblis.

Pasak ministro, būtina pabrėžti, kad gynyba kainuoja. „Tik skirdami pakankamai dėmesio ir resursų rodome, kad rimtai ir atsakingai žiūrime į gynybą. Po Ukrainos pademonstruotas nacionalinis politinis konsensusas dėl gynybos – iki šiol beprecedentis, ir aš džiaugiuosi, kad 100-metį kariuomenė pasitinka būdama stipresnė nei bet kada, turėdama tiek politinę, tiek visuomenės paramą bei tinkamą finansavimą.

„Tad drąsiai galiu konstatuoti, jog kariuomenė šimtmetį pasitinka būdama stipriausia nuo valstybės atkūrimo. Didžiuojuosi matydamas, kaip stiprėja Lietuvos kariuomenė, auga jos karių gretos ir toliau didėja Lietuvos žmonių parama kariuomenei. Tai – nepriekaištingos karių tarnybos ir pasiaukojimo rezultatas“ , - sakė ministras.

Savo ruožtu Lietuvos kariuomenės vadas padėkojo tiems, kurie supranta šiandieninę geopolitinę situaciją, NATO idėją ir todėl palaiko mūsų sąjungininkų karių buvimą ir veiklą regione bei šalyje.

„Tai, kad tikėdami Lietuvos kariuomene ir matydami prasmę jos veikloje žmonės savanoriškai prisideda prie to, kad karys būtų saugesnis ir galėtų geriau atlikti savo pareigą, rodo mūsų valstybiškumą ir vienybę. Apie tai susimąsčius sukyla pasididžiavimo kario profesija ir mūsų šalimi jausmas. Nuoširdžiai dėkoju visiems prie to prisidėjusiems“, – sakė gen. ltn. J. V. Žukas.

 

 

Atgal