VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

12.03. Streikuojantys mokytojai paprašyti išsikelti iš ministerijos patalpų

Pirmadienio ryte paskelbus, kad susitikimų, susirinkimų dėl profesinės sąjungos pateiktų reikalavimų Švietimo ir mokslo ministerijoje nevyks, nes finansiniai reikalavimai peržengia Švietimo ir mokslo ministerijos kompetencijos ribas ir tęsti reikalavimų nagrinėjimą ministerijoje nebėra pagrindo, mokytojai paprašyti išsikelti iš ministerijos patalpų. Tai pat pirmadienį Švietimo ir mokslo ministerijos darbo taryba kreipėsi į ministerijos administraciją dėl tinkamų darbo sąlygų užtikrinimo.

Martyno Ambrazo (Elta) nuotr.

Vyriausybės posėdyje pirmadienį buvo pateiktas Seimo 2019 metų valstybės biudžeto projektas, kuriame įvertinti visų profesinių sąjungų siūlymai, taip pat švietimo kolektyvinės šakos sutarties nuostatos. Kitų metų biudžete švietimui numatyta 185 mln. eurų daugiau negu šiais metais, be to, Vyriausybės posėdyje nutarta 10 proc. nuo kitų metų rugsėjo padidinti darbo užmokestį priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo pedagogams, padidinti lėšas švietimo pagalbos specialistams.

Kaip jau skelbta, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) pirmininkas Andrius Navickas po Vyriausybės pasitarimo pranešė, kad mokytojų streikas tęsiamas. Pasak jo, reikia reformuoti mokytojų etatinio užmokesčio sistemą, tačiau, jo teigimu, kol kas streikuojantiems pedagogams susitarimų su Vyriausybe nepavyko pasiekti.

Ketvirtą streiko savaitę pamokų neveda apie 1400 mokytojų. Preliminariais Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, pirmadienį streikas vyksta 60 (apie 3 proc.) švietimo įstaigų.

Atgal