VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

03.16. Japonija: olimpinės ugnies estafetė prasidės kovo 25 d. be žiūrovų

Olimpinės ugnies estafetė prasidės, kaip ir buvo planuota, kovo 25 d. Fukušimos prefektūroje, kuri yra Japonijos Honšiū saloje. Kaip pranešė pirmadienį Tokijo olimpinių žaidynių organizacinis komitetas, dėl koronaviruso pandemijos pati ceremonija vyks be žiūrovų.

Bėgimo startas bus duotas „J-Village“ treniruočių centre Narahos mieste. Ceremonijos metu moksleivių choras atliks dainą „Hana wa saku“ („Žiedai skleidžiasi“). Ji buvo sukurta su televizijos kanalo NHK parama pagal pagalbos nuo 2011 metų žemės drebėjimo ir cunamio nukentėjusiems regionams programą.

Iš pradžių buvo numatyta, kad renginyje dalyvaus apie 3 tūkst. žmonių, įskaitant pakviestus svečius. Bet dėl infekcijos plitimo jo mastą teko gerokai sumažinti. Be to, bėgimo metu šalies valdžia ketina imtis griežtų profilaktikos priemonių ir neleisti žmonėms būriuotis.

Olimpinės ugnies estafetė truks 121 dieną, o deglas turėtų aplankyti visas 47 šalies prefektūras. Manoma, kad bėgime dalyvaus apie 10 tūkst. žmonių.

Tokijo olimpinės žaidynės turėjo vykti 2020 metų liepos 24-rugpjūčio 9 dienomis. Dėl koronaviruso pandemijos varžybos buvo atidėtos metams. Dabar planuojama jas surengti 2021 metų liepos 23-rugpjūčio 8 dienomis.

Atgal