VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

0.17. M A K A B R I Š K A S P A S I Ū L Y M A S

Lietuvos politinių kalinių bendrijos „KOLYMA“ narys Dangirdas Lingys       

Istorija yra gera mokytoja, ji parodo kaip reikia elgtis, kad nepakartotume buvusių klaidų

Politikoje dalyvauju jau 80 metų. Būdamas penkerių metų, 1941 m. birželio 14 d. mačiau kaip okupantai į Sibirą išvežė mano kaimynų niekuo nekaltų mokytojų šeimą su dviem, mažesniais  už mane vaikučiais. Tų pačių metų birželio mėnesį sužinojome apie Rainiuose žvėriškai nukankintus lietuvius. Mačiau ginkluotus Lietuvos vyrus, 1944 metais keliaujančius į Sedos apylinkes, pasiruošusius kovoti su grįžtančiais bolševikais.  1945 mano tėtis tapo Belomorkanalo, o vėliau ir Kolymos lagerių vergu. Visur smurtas, kankinimai, turgaus aikštėje nudrėbti Lietuvos partizanų lavonai.

1948 metais į Sibirą ištrėmė mano mokyklos suolo draugą. Visa klasė slapta bėgome į netoliese esančio geležinkelio stotį jo iš tolo palydėti.

Tiek carinė, tiek komunistinė Rusija buvo tikslingai girdoma. Rusijos carienė Jekaterina II pasakė tiesiai, kodėl taip daroma: girtą liaudį lengviau valdyti. Sovietmečiu įprato gerti ir lietuviai.

55 metus dirbau gydytoju. Teko gydyti šių žmonių alkoholio sužalotus kūnus ir sielas. Tokie žmonės buvo mano kasdieniniai pacientai. Alkoholis - baisus ginklas nutautinant Lietuvą, atimantis žmonėms valią priešintis. Jiems nebesvarbu šeimos, tautos gerovė. Jiems pirmoje eilė rūpi, kaip vėl apsvaigti.  

Stalinas žudynėse nesikuklino. Sovietų sąjungoje išžudė dešimtis milijonų taip vadinamų „liaudies priešų“. Dabar Putinas garbina Stalino „žygdarbius“. Atrodo, kad tai jam yra pavyzdys kaip kovoti su menamais priešais.

Turiu makabrišką pasiūlymą: ir toliau venkite mokėti mokesčius valstybei, neskirkite jau dabar Lietuvos gynimui daugiau kaip 2% BVP, nestiprinkite VSD kovai su Mečio Laurinkaus minėtais 3 tūkstančiais KGB agentų (jie dešimteriopai pasidaugino ir praturtėjo), delskite su Lietuvos valstybės sienos su Baltarusija kontrole, leiskite ir toliau nekovoti su ginklų kontrabanda, kuri, galvoju, labai reikalinga būsimiems „žaliesiems  žmogeliukams“. Neduokite šauliams namuose laikyti šaunamuosius ginklus (Estija gali, o Lietuva – ne). Leiskite pinigus lėbavimui, pirkite prabangius automobilius ir jachtas, statykitės prabangius rūmus ir džiaukitės savo sukurptais milijonais bankuose ir kojinėse, neskirkite pinigų Lietuvos karinei brangiai kainuojančiai ginkluotei pirkti – ir sulauksite to, ko siekia Kremlius. Dabar Kremliuje įsikūrė pučistų bendraminčiai. Išsipildys  sena Kremliaus ideologo M. Suslovo svajonė: Lietuva bus, bet be lietuvių.

Tarp kitko, Lietuvos pokario partizanai už mūsų laisvę atidavė savo ir savo šeimų gyvybes. Jie BVP neskaičiavo.

 

Atgal