VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

06.17. Vyksta „Vidurvasario sniego susitikimas“

Birželio 17-18 dienomis Užsienio reikalų ministerija rengia neformalų Lietuvos ir užsienio saugumo politikos ekspertų „Vidurvasario sniego susitikimą“ (angl. Midsummer Snow Meeting), kuriame bus aptariami transatlantinei bendruomenei kylantys iššūkiai ir atsakas į juos.

„Vidurvasario sniego susitikime“ bus aptariamos dvi pagrindinės temos – euroatlantinės erdvės atsparumo stiprinimas ir demokratinių procesų perspektyvos Baltarusijoje. Diskusijų dalyviai dalinsis įžvalgomis, kaip sustiprinti Vakarų demokratijų atsparumą agresyvėjančių autokratinių režimų akivaizdoje, bei kaip padėti Baltarusijos pilietinei visuomenei ir efektyviau paveikti Baltarusijos režimą.

Pasak renginį atidarysiančio Lietuvos užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio, „autokratiniai režimai nėra amžini ir nepažeidžiami, jie nuolat imasi naujų represijų tam, kad išliktų valdžioje. Tvirtas transatlantinis ryšys ir bendradarbiavimas tarp bendraminčių partnerių yra svarbiausia atrama, atsakant į sisteminės konkurencijos keliamus iššūkius, padedanti išlaikyti mūsų piliečių pasitikėjimą demokratijos veiksmingumu“.

Keturioliktajame „Sniego susitikime“ taip pat dalyvaus Estijos, Latvijos ir Lenkijos užsienio reikalų ministrai. Iš viso užsiregistravo daugiau nei 100 dalyvių – aukšto rango diplomatai, NATO, Europos Sąjungos ir kitų organizacijų atstovai, parlamentarai, saugumo politikos ekspertai.

Nuo 2008 metų tradiciškai sausio antrąją savaitę organizuojamas tarptautinis „Sniego susitikimas“ šiemet buvo atidėtas dėl koronaviruso pandemijos. Šiais metais adaptuotas renginys yra išskirtinis tuo, kad vyksta vasarą bei pirmą kartą organizuojamas virtualioje platformoje.

Atgal