VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

07.10. Tvorą perlips, statyk nestatęs

Algimantas Rusteika

Imam kalkuliatorių ir žiūrim ką turim. 130 - 150 per dieną reiškia apie 50 000 per metus, Alytaus miestas. Lietuvai tai humanitarinė katastrofa. 

Fone prarandamų uosto ir pervežimų šimtų milijonų, kontekste artėjančios finansinės ir ekonominės krizės, kurios galimybės niekas net iš valdiškų bankų ekonomistų net nebesivargina neigti ir jos ženklai plika akimi atpažįstami išgyvenusiems 2008 metus. 

Tik tada nebuvo pandemijos isterijos ir savanoriško pasaulio žengimo į ekonominę bedugnę su tuščių pinigų maišais. Ir prasidėjusio geopolitinio, esminio pasaulio įtakų perdalinimo, galinčio nušluoti paribio valstybes ir tautas nežinia kur. 

Ką daryti? Tvorą perlips, statyk nestatęs. Šaudyti į atbėgėlius niekas neišdrįs, juos gina tarptautinė teisė, turim kiekvieną asmeniškai supakuoti ir nagrinėti "prieglobsčio" prašymus. Neteisėtas sienos perėjimas? - galim nubausti administracine 72 € bauda už pirmą kartą. Viskas.

Tai gal apsitveriam dviem eilėm tvorų ir vidury paleidžiam kelis tūkstančius alkanų dobermanų? Arba spygliuota viela paleidžiam aukštos įtampos elektros srovę? Statom 6 metrų aukščio sieną, kasam prieštankinius griovius, užminuojam prieigas?

O gal šaudyt į orą ir nusiuntus VST uždubasint bananais, kaip siūlo Skvernelis ? Bet juk jau bus perėję sieną ir dubasinsi savo teritorijoj, kur sudubasintus dėsi, kas jiems fanarus gydys? Jie jau mūsų problema, atgal per tvorą, kurią anie turi, nepermesi. CNN parodytų vaizdelį, visas pažangusis pasaulis pasibaisėtų ir mums išmokų nebeduotų.

Kariuomenė kulkosvaidžiais juk nestabdys, tik greičiau supakuos ir pasiųs į Kapčiamiestį. Ir jokia bejėgės Frontex ar dešimties estų pagalba nepadės - bus tik daugiau pareigūnų, džipų ir kamerų. Taip tik įgyvendinsim atbėgėlių svajonę kuo greičiau pasiduoti ir laukti priėmimo į kvailų baltųjų rojų, kur nieko nereikia dirbti, šeria dešrainiais ir viską gauni dykai... 

Matėt bereikšmes PIŠ akis per teliką? Jie juk supranta, kad yra visiškai, absoliučiai bejėgiai. Ir jokie gabriukai su irakiečiais nesusitars, nes anie nemokamai užpakalio nepajudins. Jei duos Europa pinigų - už dalį gal pastatysim įrangos, kuri vis tiek nieko nesulaikys, su auksinių šaukštų tiekėjais dar prisivogsim. 

O politinių impotentų Briuselis su Iraku greitai nei tarsis nei susitars, o jei ir po metų ar dvejų ką nors susikalbėtų - atbėgėlių mums kiek tik nori atveš iš kitur. Ką daryti, ką daryti?

Idėja Lietuvai, kaip sakydavo Lietuvos Dalia. Tie, kurie tą pridirbot, prisidirbot ir prie to prisidėjot - susirinkit savo išmėtytus akmenis.

 Visi tie pastovėtojai už baltarusių laisvę iš „Laisvės kelio“ dabar susikabinkit už rankučių ir pastovėkit gyvąja grandine už lietuvių laisvę. Ir valstybės išlaikytiniai Cychanouskaja su tapinais, ir buvę ar dar nepripažinti atbuline data valstybės vadovai. 

Ir visi pakalikai, apžvalgininkai, entuziastingi melasklaidos propagandinių rašinėlių autoriai rašytojai, pigios scenos žvaigždutės ir naujosios tvarkos fanai, kurie ir miegat su kaukėmis. Toks laisvės piknikas, a, Andriuk? Nuvežtume jums karštos arbatos, priemonių nuo uodų, pastatytume prezervatyvų automatus. 

Naktimis degtų lauželiai, kvepėtų šašlykais, senelis sniaukrotų kalbas per LRT, ką? Ir jei pastovėtumėt kokį mėnesį, žiūrėk, ir apgintumėte Lietuvą. Gineso knygoj atsirastų įrašėlis apie naują, liberalią laisvės gynybą. Visas pažangusis pasaulis plotų atsistojęs, labai ryškiai fotografuotų ir riebiai finansuotų. Gal ir kokią premiją duotų, pakeltumėt savo laimės indeksą dar per pusmetrį.

 

Atgal