VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

07.25. G. Landsbergis: „Reikalingas maksimalus ES įsitraukimas ardant nelegalios migracijos maršrutus per Turkiją ir Iraką“

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis informavo Europos Komisijos (EK) viceprezidentą, ES vyriausiąjį įgaliotinį užsienio ir saugumo politikai Josepą Borellį apie naujausias Baltarusijos provokacijas ES ir Lietuvos atžvilgiu.

„Visa Europa yra suinteresuota, kad šis Baltarusijos režimo sukonstruotas nelegalios migracijos kelias būtų suardytas. Lietuva intensyviai dirba, tačiau reikalingos ir maksimalios ES institucijų pastangos, kalbant su neteisėtų migrantų kilmės šalių vyriausybėmis - tiek Afrikos, tiek Artimųjų Rytų valstybėse", - sakė užsienio reikalų ministras G. Landsbergis.

Ministras ES užsienio politikos vadovui akcentavo, kad A. Lukašenkos režimas, seniai pamynęs žmogaus teises savo šalyje ir toliau naikinantis pilietinę visuomenę Baltarusijoje, dabar žengė dar toliau - imta naudotis ir neteisėtais migrantais - šeimomis, moterimis, vaikais.

„Lietuva atlieka savo „namų darbus" - sulaiko, apgyvendina ir neleidžia tolesnio neteisėtų migrantų judėjimo, keičia teisės aktus, trumpina prieglobsčio svarstymo procedūras, stiprina savo sienos kontrolę ir veda derybas su Iraku bei Turkija. Rengiamės migrantų grąžinimui į kilmės šalis, tačiau šiame etape reikia dar didesnio ES institucijų įsitraukimo", - sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

G. Landsbergis su J. Borreliu taip pat aptarė ES kaimynystėje prasidėjusį Rusijos pasirengimą karinėms pratyboms „Zapad-2021" bei jų poveikį bendrai saugumo situacijai regione.

 

Atgal