VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

07.26. Kaip padeda teisinės paslaugos?

Jei ieškote teisinio smulkiojo verslo patarimo, su kuriomis susiduria visi smulkiojo verslo savininkai. Dauguma verslų neužauga būtent dėl to, jog  nežino kaip tai pritaikyti ir laikytis. Tai taip pat sudėtingesnė dalis ir mažiau intuityvi nei įstatymai, su kuriais mes susiduriame kiekvieną dieną. Štai kodėl svarbu gauti teisinį smulkaus verslo patarimų iš kvalifikuotų asmenų, kurie kvalifikuoti suteikti teisines paslaugas.

Verslo teisė labai veikia verslo eigą, pradedant sutarčių teise, darbo teise, mokesčių įstatymais ir baigiant darbo saugumo įstatymais. Gera žinia ta, kad nereikia tapti advokatu, jums tiesiog reikia žinoti apie galimas problemas ir tada bendradarbiauti su asmenimis, kurie gali suteikti teisines paslaugas, pavyzdžiui, https://www.eureka.lt/teisines-paslaugos-2 ši kompanija tikrai nukreips į teisingą įstatymo pusę.

Didžiausi teisiniai klausimai, kuriuos turi žinoti įmonių savininkai:

1. Įpareigojančiai sutarčiai reikalingas protų susitikimas

Pagrindinis sutarčių teisės principas yra svarbus dalykas, kurį reikia žinoti, kai valdote savo verslą. Pagrindinė visų sutarčių prielaida yra ta, kad negali būti privalomos sutarties, nebent įvyko „protų susitikimas“. Kalbant paprastai, tai reiškia, kad abi šalys turėtų gerai suprasti sutarties sąlygas ir sutikti laikytis šių sąlygų. Problemos kyla aiškinant ir vykdant sutartis, kai sutarties sąlygos aiškinamos nevienareikšmiškai. Aiškiai nurodykite, ką pasirašote, ir ką sutinkate. Nors iš internetinių sutarčių sudarytos formos gali padėti jums atskaitos tašką, geriausias variantas yra gauti advokato (abiejų pusių) pagalbą, kad visi suprastų vienas kitą ir sutartyje numatytas pareigas. Įsitikinimas, kad suprantate ir sutinkate su sutarties sąlygomis, gali padėti išvengti nesutarimų ir brangių teisminių ginčų.

2. Rašytinių sutarčių ir žodinių sutarčių galiojimas

Galite nustebti, žinodami, kad žodinės sutartys yra teisiškai įgyvendinamos - techniškai. Žinoma, dažnai beveik neįmanoma nustatyti, kas su kuo sutiko, kai vienintelis įrodymas yra jūsų žodis. Bet tai, kad jis nėra užrašytas, dar nereiškia, kad tai nėra galiojanti sutartis. Tačiau, yra tam tikrų tipų sutarčių, kurios turi būti surašytos, kad galioja.

3. Svarbu apsaugoti jūsų intelektinę nuosavybę

Neturėdami patento, autorių teisių ar prekės ženklo, jūs neturite daug pagalbos, jei kuri nors įmonė „pavogs“ jūsų logotipą, prekės ženklą ar įmonės pavadinimą. Technikos įmonės ir elektroninės prekybos įmonės yra ypač pažeidžiamos intelektinės nuosavybės problemų. Įstatymai dėl patentų, autorių teisių ir prekių ženklų apsaugo jūsų verslo intelektinę nuosavybę, unikalų kūrybinį rezultatą ir prekės ženklo kūrimą. Smulkiojo verslo advokatai pataria, kad apsaugoti savo intelektinę nuosavybę yra lengviau, nei užginčyti nesąžiningą naudojimą. Intelektinės nuosavybės teisė iš prigimties yra sudėtinga. Jei norite apsaugoti savo įmonės intelektinę nuosavybę, pasikonsultuokite su specializuotu advokatu, kuris išmano šią sritį, be bendrų teisinių mažų įmonių patarimų. 

Atgal