VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

07.28. A . Bilotaitė dėl protesto Rūdninkuose kreipėsi į teisėsaugą: tai akivaizdi piktybinė provokacija

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė dėl pirmadienį įvykusio protesto Rūdninkuose kreipėsi į Generalinę prokuratūrą su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą. Ministrės teigimu, protestas šalia Rūdninkų poligono, kuriame ketinama apgyvendinti nelegalius migrantus, buvo akivaizdi piktybinė provokacija.

„Tai, kas vakar įvyko Rūdninkų poligone, yra akivaizdi piktybinė provokacija, nes kyla klausimas, ką žmonės gynė. Nes Rūdninkų poligonas yra Viešojo saugumo tarnybos pratybų vieta, kuri yra sukarinta. Tai yra specialios paskirties objektas ir kuriame yra užtikrinta tam tikra apsauga: yra tvora, yra videokameros, ir ši teritorija yra nutolusi nuo gyvenamųjų teritorijų“, – Vidaus reikalų ministerijoje (VRM) surengtoje spaudos konferencijoje teigė A. Bilotaitė.

„Tai tikrai yra klausimas, ką žmonės vakar gynė“, – retoriškai klausė ji.

A . Bilotaitė akcentuoja, kad pirmadienio įvykiai Rūdninkuose nebuvo taiki protesto akcija. Ministrė dėl šios priežasties kreipėsi į Generalinę prokuratūrą su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą.

„Tai nebuvo taiki protesto akcija, kaip bandoma pabrėžti ir akcentuoti. Žmonės, kurie dalyvavo šioje akcijoje, įsiveržė į poligono teritoriją, puolė pareigūnus, padegė padangas ir suprantama, kad tai yra nusikalstama veika. Tokiame sukarintame objekte, kuris turi specialų statusą, tokie veiksmai yra netoleruotini“, – pabrėžė A. Bilotaitė.

„Todėl aš kreipiausi tiek į Policijos departamentą, tiek į Generalinę prokuratūrą, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas įvertinant visą šią situaciją ir būtų pritaikyta atitinkama atsakomybė“, – pridūrė ministrė.

Ministrė dėl protesto Rūdninkuose kreipėsi ir į Valstybės saugumo departamentą (VSD).

„Aš asmeniškai šią situaciją vertinu kaip provokaciją ir atvirą antivalstybinę veiklą. Todėl taip pat kreipiausi į Valstybės saugumo departamentą, kad būtų įvertinta ši situacija ir pateikta informacija. Nes šie veiksmai yra gerai organizuoti“, – paaiškino ministrė.

„Kaip žinoma, tarp proteste dalyvaujančių žmonių buvo didžioji dalis ne vietos gyventojų. Tai buvo ne bendruomenės atstovai, o žmonės iš kitur. Gerai suorganizuota, gerai suplanuota akcija prieš valstybę“, – taip pat pabrėžė ji.

A . Bilotaitės teigimu, akivaizdu, kad proteste buvo nusikalstamos veikos požymių, už kurią asmenys, pasak jos, turi atsakyti pagal Lietuvos įstatymus.

„Manau, kad visos institucijos, tiek Generalinė prokuratūra, tiek Valstybės saugumo departamentas turi įvertinti šitą situaciją platesniame kontekste, iš to turi išplaukti atitinkami siūlymai ir sprendimai. Nes tai, kas vyksta, yra organizuotas, planuotas veikimas prieš Lietuvos valstybę“, – sakė ji.

Atgal