VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

07.29. Premjerė: Lietuvos totoriai puikiai atskleidžia daugiakultūrę mūsų valstybės tapatybę

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė pasveikino Valdovų rūmuose vykusio iškilmingo renginio, skirto Lietuvos totorių istorijos ir kultūros metams, dalyvius.

Pasak premjerės, Lietuvos valstybė yra stipri ir graži savo vidine įvairove, daugiakultūriškumo tradicija, atskleidžiančia, kaip būdami skirtingi galime praturtinti vieni kitus. Lietuvos totoriai yra viena seniausių bendruomenių, atradusių savo namus Lietuvoje ir juos nuolat puoselėjusių. Pabrėžta, kad mūsų valstybės istorijos puslapiai paženklinti svarbiu Lietuvos totorių vaidmeniu karuose ir sukilimuose, kovose už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę. Premjerės teigimu, svarbu nepamiršti ir Lietuvos totorių pasiaukojimo gelbėjant žydų bei kitų tautybių žmones okupacijų metu.

Lietuvoje totoriai išsaugojo savitumą, tradicijas, etninę ir religinę tapatybę. Eltos nuotr.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad, nepaisant skaudžių sovietmečio smūgių, per visus šimtmečius Lietuvoje totoriai išsaugojo savitumą, tradicijas, etninę ir religinę tapatybę. Lietuvos totoriai aktyviai įsijungė į šalies gyvenimą ir nuolat ją stiprino. Jūsų išsaugoti papročiai, tradicijos, išlikusios trys medinės mečetės yra unikalus mūsų valstybės paveldas. Didžiuojamės visais aktyviais šiuolaikinės Lietuvos kūrėjais – totorių kilmės mokslininkais, visuomenininkais, kultūros puoselėtojais, menininkais, karininkais, bendruomenių lyderiais“, – sakoma Vyriausybės vadovės sveikinime Lietuvos totorių bendruomenių nariams.

I. Šimonytė sakė besitikinti, kad gyvybinga bendruomenė, turinti garbingą praeitį ir aktyviai veikianti šiandien, pritaikys savo unikalius sugebėjimus ir ateityje. Pasidžiaugta, kad Lietuvos totoriai puikiai atskleidžia daugiakultūrę mūsų valstybės tapatybę, kuri yra ypač svarbi atrama globaliame pasaulyje.

Ministrė Pirmininkė pasveikino renginio dalyvius Lietuvos totorių istorijos ir kultūros metų proga ir palinkėjo sėkmės.

 

 

 

Atgal