VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

07.29. Numatytos pandemijos valdymo priemonės

Siekdama užtikrinti, kad pandemija neperkrautų sveikatos priežiūros įstaigų ir netrikdytų kitų sveikatos priežiūros paslaugų teikimo, Vyriausybė siūlo taikyti papildomas COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) valdymo priemones ir ribojimus šalyje, artėjant prie 300 COVID-19 lovų užimtumo ligoninėse. Tokiu atveju kontaktinės veiklos bus galimos, jei asmenys atitiks Galimybių paso kriterijus.

Galimybių paso reikalavimas nebus taikomas tik kai kurioms kritinėms veikloms, kurias detalizuojantį Vyriausybės nutarimo projektą Sveikatos apsaugos ministerija įpareigota parengti iki rugpjūčio 2 d.

Taip pat turės būti nustatyta tvarka, kai sveikatos patikrinimai dėl užkrečiamosios ligos, dėl kurios yra paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija ir (ar) karantinas, finansuojami darbuotojo ar darbdavio lėšomis; tam tikrų profesijų darbuotojams skiepijimas nuo užkrečiamosios ligos, dėl kurios yra paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija ir (ar) karantinas, yra privaloma.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iki rugpjūčio 10 d. privalo pateikti pasiūlymus Vyriausybei dėl teisės aktų keitimų, kuriuose būtų nustatyta, kad ligos išmokos nemokamos asmenims, susirgusiems užkrečiamąja liga, dėl kurios yra paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija ir (ar) karantinas, nepasiskiepijusiems nuo šios ligos, išskyrus atvejus, kai asmenys negali pasiskiepyti dėl medicininių priežasčių.

Vyriausybė įgyvendina COVID-19 valdymo priemones, remdamasi turimais mokslo surinktais duomenimis ir prognozėmis. Todėl pandemijos suvaldymo strategija yra nuolat peržiūrima, atsižvelgiant į tyrimų rezultatus, turimus įrankius (testai, saugojimosi priemonės, vakcinos ir kt.) bei padėtį šalyje.

Siekiama taikyti tokį karantino priemonių režimą, kuriuo galima maksimaliai apsaugoti gyventojų psichologinę sveikatą bei ekonominę veiklą. Kartu bus siekiama apsaugoti skiepytis negalinčias rizikos grupes.

Galimybių paso taikymas bus pagrindinė priemonė, kuri turi užkirsti kelius viruso plitimui, užtikrinti, kad ribojimų poveikis paskiepytiems asmenims būtų minimalus.

 

Atgal