VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

09.12. Rygoje susitiks Baltijos šalių ir Lenkijos gynybos bei užsienio reikalų ministrai

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas rugsėjo 13 d. išvyksta į Latviją, kur regiono saugumo ir gynybos aktualijas aptars Baltijos šalių ir Lenkijos gynybos bei užsienio reikalų ministrai.

Aštuonių ministrų susitikime Rygoje bus diskutuojama apie dabartines regiono saugumo iššūkius, atsaką į Lukašenkos režimo vykdomą hibridinę operaciją, „Zapad 2021“ pratybas. Didelis dėmesys bus skiriamas NATO darbotvarkei.

Antroje dienos dalyje gynybos ministrai vyks į Latvijos poligoną Adažyje, kur dalyvaus pratybų „Silver Arrow“ („Sidabrinė strėlė“) svečių dienoje, apžiūrės latvių karinius pajėgumus, dalyvaus Latvijos transatlantinės organizacijos (LATO) organizuojamoje diskusijoje apie regioninį saugumą.

Praėjusią savaitę Baltijos šalių ir Lenkijos gynybos ministrai buvo susitikę Liublianoje vykstant neformaliam Europos Sąjungos gynybos ministrų susitikimui. Ten jie savo šalių vardu įsipareigojo ir toliau vieningai dėti pastangas užtikrinant sienų apsaugą bei aktyviai keistis informacija ir praktine parama, tuo demonstruojant keturių šalių solidarumą hibridinės atakos akivaizdoje. Baltijos šalys ir Lenkija nuolat bendradarbiauja ir su kitais NATO ir ES sąjungininkais.

Atgal