VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

10.10. Lietuva gavo beveik 30 mln. eurų migracijos krizei valdyti

Lietuvą pasiekė pirmoji Europos Komisijos (EK) finansinės paramos dalis migracijos krizei suvaldyti, pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

 Iš skirtų 37 mln. eurų pervesta 29,6 mln. eurų.

„Likusi paramos dalis mus pasieks vėliau. Ji skirta padengti Lietuvos patirtas išlaidas dėl neteisėtos migracijos valdymo bei užtikrinti bazinių paslaugų suteikimą į Lietuvą patekusiems migrantams“, – sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė. 

EK skirtomis lėšomis bus padengtos Lietuvos patirtos išlaidos, susijusios su migrantų apgyvendinimu, šių vietų saugumo užtikrinimu, maitinimu, švietimu, taip pat su migrantų priėmimo ir sulaikymo infrastruktūra, prieglobsčio procedūromis, kitomis būtinomis paslaugomis.

Be to, šios lėšos bus skirtos pareigūnų atlyginimų priedams. 

Anot VRM, pareigūnams, dirbantiems stovyklavietėse su migrantais bei užtikrinantiems stovyklaviečių apsaugą, skirtos 30 proc. priemokos, o 20 proc. priemoka – pareigūnams, organizuojantiems ir vykdantiems viešosios tvarkos užtikrinimo stovyklaviečių savivaldybių teritorijoje funkciją, be leidimo pasišalinusių iš stovyklaviečių migrantų paieškos, lydėjimo į gydymo įstaigas ir kitas panašias funkcijas.

Didžiausios – 50 proc. – atlyginimo dydžio priemokos skirtos pareigūnams, kurie saugo valstybės sieną, tačiau šios priemokos mokamos išskirtinai valstybės biudžeto lėšomis.

Lietuva, spręsdama migrantų krizę, dvišaliu pagrindu sulaukė Austrijos, Estijos, Lenkijos, Slovėnijos ir Ukrainos ekspertinės pagalbos, technikos, modulinių namelių, vadinamosios koncertinos. Be to, iš Austrijos, Estijos, Lenkijos ir Slovėnijos atvykę pareigūnai kartu su Lietuvos pasieniečiais dirba pasienyje su Baltarusija.

Pagal Europos Sąjungos civilinės saugos mechanizmą Lietuva gavo palapinių ir modulinių namelių, lovų, antklodžių, baldų, elektros generatorių, šildytuvų ir kitokios migrantams apgyvendinti reikalingos įrangos iš 18 šalių.

 

 

Atgal