VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

12.09. Ordinas „Už nuopelnus Lietuvai“ įteiktas Robertui Šileriui, lietuvių kilmės Jeilio universiteto profesoriui

Generalinis konsulas Vaclovas Šalkauskas įteikė ordiną „Už nuopelnus Lietuvai“ Robertui Šileriui (Robert Shiller), Nobelio premijos gavėjui, lietuvių kilmės Jeilio universiteto profesoriui.

„Man nepaprastai didelė garbė šį apdovanojimą įteikti Lietuvos Prezidento vardu ir palinkėti dar daug jėgų ir sveikatos, kad tęstumėte savo darbus“ – pažymėjo generalinis konsulas ir pasidalino įspūdžiais, kaip neseniai konsulate Niujorke apsilankę Lietuvos studentai, kurie studijuoja Jeilio universitete, buvo sužavėti profesoriaus meile ir susidomėjimu Lietuva.

Ordinas „Už nuopelnus Lietuvai“ įteiktas Robertui Šileriui, lietuvių kilmės Jeilio universiteto profesoriui. mfa.lt nuotr.

Profesorius Robertas Šileris pasidalino šeimos istorija, kad visi keturi jo seneliai atvyko iš Lietuvos į JAV 1910 metais ir prisijungė prie lietuvių bendruomenės.

Robertas Šileris patenka į įtakingiausių šių dienų pasaulio ekonomistų sąrašus, jo tyrimai pripažinti pasaulinės ekonomikos istorijos dalimi.

Profesoriaus paskaitos – vienos paklausiausių pasauliniuose ekonomikos forumuose. Jo konsultacijomis naudojasi ne tik akademinio pasaulio atstovai, bet ir įtakingiausi pasaulio lyderiai.

2013 m. jam įteikta Nobelio premija ekonomikos srityje. Profesorius skaitė paskaitas Vilniaus Universitete, jam suteiktas ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Garbės profesoriaus vardas.

 

Atgal