VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

06.21. Lazdynų baseino statybose atlikta jau 40 proc. darbų – duris atvers kitąmet

 

Vilniaus meras Remigijus Šimašius ir vicemeras Valdas Benkunskas šiandien apsilankė Lazdynų daugiafunkcio sveikatinimo centro statybvietėje, kuris duris atvers jau kitąmet. Susitikimo metu sostinės vadovai su rangovais aptarė statybų eigą, atliktus ir planuojamus darbus.

„Prieš pusmetį duris atvėręs Fabijoniškių baseinas yra pirmasis miesto pastatytas baseinas, atkūrus Nepriklausomybę, o jau kitąmet bus pastatytas ir antras didesnis Lazdynų daugiafunkcis sveikatinimo centras, kuris turės vienus moderniausių Baltijos šalyse 50 ir 25 m ilgio plaukimo baseinus. Tai padės ir kiekvienam miestiečiui ugdyti savo plaukimo įgūdžius, ir profesionalams toliau išlaikyti Lietuvą plaukimo padangės aukštumose,“ – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Nugriovus beveik keturis dešimtmečius veikusį ir modernių reikalavimų nebeatitikusį senąjį baseiną bus atidarytas naujas sveikatinimo centras su dviem – 50 ir 25 metrų – plaukimo baseinais. Tarptautinės plaukimo federacijos reikalavimus atitinkančiame centre atsiras vieni moderniausių Baltijos šalyse plaukimo baseinai. Aštuonių takelių 50 metrų baseinas bus skirtas plaukimui, o 25 metrų – ir šuoliams į vandenį. Centre veiks ne tik baseinų kompleksas, bet ir treniruočių salės, pirčių zonos. Šalia plaukimo baseinų bus įrengta 1200 sėdimų vietų žiūrovams. Centre bus įrengti šiuolaikiški persirengimo kambariai, modernūs dušai, o prie pastato – 105 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Lazdynų baseine bus įrengta pakeliamų dugnų sistema, leidžianti modifikuoti erdves t.y. gylį ir tūrį, tai pat analogų Lietuvoje neturinti automatinė nelaimingų atsitikimų prevencijai skirta sistema. Baseine šuolininkai galės jaustis saugiai, nes bus įdiegtos naujausios technologijos (apsauga nuo traumų): vandens suminkštinimo sistema ir apsauginiai fontanėliai. Baseine bus įrengta itin moderni vandens filtravimo sistema, naudojant nanotechnologijas, žiūrovų patogumui bus įrengta moderni ir patogi LED švieslenčių sistema.

„Naujasis Lazdynų sporto kompleksas juda į priekį – jau stovėjau toje vietoje, kur kitais metais žmonės šokinės į vandenį nuo tramplino. Paprastai statybas prižiūrime iš septyniolikto savivaldybės aukšto, nes ten per ekraną tiesiogiai transliuojamas baseino vaizdas. Dabar turėjau galimybę gyvai įsitikinti, kad viskas gerai. Ir nors Vilniuj seniai reikėjo tokio komplekso ir, galima sakyti, kažkiek susivėlinome, apkritai esu laimingas, kad vilniečiai turės dar vieną vietą, kur galės sportuoti,“ – sako Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Statytojai aprodė statybvietę, kurioje jau atlikta apie 40 proc. reikalingų darbų: išlieti monolitiniai pamatai, atraminės sienos, įrengtos olimpinio ir šuolių į vandenį baseino atraminės sienos ir monolitinės plokštės, žiūrovų tribūnos, metalinės kolonos, didžioji dalis metalinių santvarų. Sprendžiami klausimai dėl stogo metalinių plokščių.

„Šiuo metu vyksta pastato metalinio karkaso (sijų ir santvarų) montavimo darbai, mūrijamos pastato sienos, betonuojamos monolitinės grindys, tvarkomi inžineriniai tinklai, šilumos mazgas, o netrukus bus pradėtas dengti ir baseino stogas. Po kelių mėnesių nebeliks atvirų konstrukcijų ir prasidės komplekso vidaus darbai: įrengtos priešgaisrinės sistemos, pastatų valdymo, šildymo, vėdinimo ar kondicionavimo automatikos sistemos ir kt. Vėliau bus pradėta projektuoti ir SPA zona“ – sako bendrovės „Irdaiva” generalinis vadovas Vytas Lopinys.

Būsimasis baseinas bus valdomas koncesijos būdu – naujasis operatorius turės užtikrinti tinkamą infrastruktūros valdymą, jam bus perduotas daugiafunkio centro administravimas, techninė priežiūra, automobilių stovėjimo aikštelės priežiūra. Operatorius taip pat turės įsipareigoti atlikti patalpų apdailos, remonto, montavimo, priežiūros darbus. Konkurso laimėtojas teiks ne tik viešąsias paslaugas, bet galės organizuoti ir komercinę veiklą, kurti naujas darbo vietas. Koncesijos sutartis bus sudaryta iki 14 metų laikotarpiui.

Bendra projekto vertė — 21,8 milijonas eurų. Iš jų — 11,6 milijonų eurų — ES ir valstybės biudžeto, 1,2 milijono eurų — savivaldybės ir likusi suma — 9 milijonai eurų — valstybės investicijų programos lėšos.

Sukūrinės vonios - https://baseinai-op.lt/sukurines-vonios

 

Atgal