VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2022.04.05. Lietuva kviečia JT Pabėgėlių komisarą telkti personalą Ukrainoje

Lietuva kviečia Jungtinių Tautų vyriausiąjį pabėgėlių komisarą Filippo Grandį (Filipą Grandį)  telkti personalą Ukrainoje, prie kurio galėtų prisidėti ir lietuviai.

Pasak Vyriausybės, sudėtingą pabėgėlių, nukentėjusių nuo Rusijos sukelto karo Ukrainoje, padėtį pirmadienį su komisaru nuotoliniame susitikime aptarė Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė bei Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

„Lietuvos atstovai kvietė JT vyriausiąjį pabėgėlių komisarą imtis visų galimų papildomų priemonių, kad būtų atliepti Ukrainos poreikiai, o taip pat telkti skaitlingesnį tarptautinį personalą pačioje Ukrainoje, prie kurio galėtų prisidėti ir lietuviai“, – teigiama Vyriausybės pranešime spaudai.

Susitikimo metu buvo aptartos įvairios pagalbos formos, per kurias Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių komisaro biuras padeda gyventojams, kurie dėl karo neteko namų, turėjo pakeisti gyvenamąją vietą pačioje Ukrainoje.

Komisaras F. Grandis padėkojo Lietuvai už jos teikiamą paramą priimant karo pabėgėlius, teikiamą humanitarinę pagalbą, taip pat už paramą pabėgėliams per įvairias tarptautines iniciatyvas.

Jungtinių Tautų duomenimis, nuo Rusijos prieš mėnesį pradėto karo Ukrainoje pradžios iš šalies išvyko beveik 4,2 mln. gyventojų.

Atgal