VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2022.04.12. Ukraina: Rusijos puolimas rytuose „greitai prasidės“

 

Ukraina prognozuoja, kad Rusija „greitai“ pradės puolimą šalies rytuose, pirmadienį per spaudos konferenciją sakė Gynybos ministerijos atstovas Oleksandras Motuzianykas.

„Priešas jau beveik baigė pasiruošimus puolimui rytuose, ataka greitai prasidės, – pažymėjo jis. – Tiksliai nežinome kada, bet pasiruošimai beveik baigti.“

Atrėmusi Rusijos puolimą prieš Kyjivą Ukraina jau kelias dienas kalbėjo, kad artimiausiu laiku Maskva gali suintensyvinti puolimą rytuose ir pietuose.

 

„Prognozuojame, kad artimiausioje ateityje tose teritorijose vyks intensyvios kautynės, – kalbėjo O. Motuzianykas. – Negalime tiksliai nuspėti, kada tai įvyks – tai Vakarų žvalgybos šaltiniai.“

 

„Ukrainos kariuomenė pasiruošusi“, – teigė jis.

 

Atstovas sakė manąs, kad Maskva planuoja sukurti „sausumos koridorių“ į Chersono sritį, esančią šiauriau Rusijos aneksuoto Krymo pusiasalio.

 

Jis taip pat sakė, kad nuo operacijos Ukrainos rytuose eigos priklausys, ar Rusija atnaujins puolimą prieš Kyjivą.

 

Kai kurie analitikai sakė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tikisi kokios nors pergalės prieš gegužės 9-ąją Maskvoje rengiamą Pergalės dienos paradą, per kurią minimas nacistinės Vokietijos sutriuškinimas 1945 metais.

 

Pastarąją savaitė Kyjivas ragino rytinių regionų gyventojus evakuotis iš savo namų prieš numanomą Rusijos puolimą.

 

Mažiausiai 57 žmonės žuvo per Rusijos raketų smūgį Ukrainos rytiniame Kramatorsko mieste, kurios taikiniu tapo prie traukinių stoties evakuacijos laukę gyventojai.

 

Ukraina taip pat nurodė, kad praeitą savaitgalį per Rusijos pajėgų apšaudymus rytinėje Charkivo srityje žuvo mažiausiai 11 civilių.

 

Atgal