VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2022.11.23.Tęsiant Vilniaus savivaldybės pinigų švaistymo temą prisidengiant Kalėdomis

 
 
Žilvinas Šilgalis
 
Pridedu keturių pastarųjų metų sostinės Kalėdų eglučių nuotraukas su jų kainomis palyginimui (tikėtina, kad šių metų eglė dar kažkiek keisis iki įžiebimo, bet esmė nuo to nesikeis). Ir ta milžiniška kaina pasirodo, kaip jau vakar rašydamas minėjau, dar ne švaistymo pabaiga. Iki šiol savivaldybės atstovų buvo teigiama, kad
 
Katedros aikštės Kalėdų eglė kainuos 231 710 eurų, tačiau, kaip rodo gauta sąmata, tai tik konstrukcijos, papuošimai, laidai, eglės šakos ir pan. Dalis jų jau naudota anksčiau. Praėjusių metų eglės ir šių metų eglės net viršūnės tokios pat... Tos pačios konstrukcijos tarnavo ir užpraėjusiais, ir praėjusiais, ir tarnaus šiais metais, bet kas kartą į samatą naujai įtraukiamos, nes gi nuoma..., nors realiai paslaugų teikėjui nieko naujo įsigyti toje apimtyje nebereikia. Sąmatą panagrinėjimui, kam įdomu, pridedu.
Taip pat surinkus papildomą medžiagą akivaizdu, jog 231 710 eurų tai dar ne visos išlaidos eglei. Papildomai dar 60 356 bus sumokėta vien už eglės įžiebimo įdėją, dar apie 12 000 už apšvietimą ir LED įrangą, 17 300 už apsaugą, dar 14 000 už kažkokių instaliacijų nuomą, 26 000 už kalėdinius namelius, kurie eilė metų nuomojami iš tų pačių ir dar pasirodo ištisus metus savivaldybė dengia tų namelių laikymo sąnaudas, tam dar atskira suma numatyta, nors, jei savivaldybė būtų nusipirkusi tuos namelius prieš eilę metų ir pvz. laikiusi Grindos teritorijoje, tai būtų labai daug tūkstančių sutaupyta, bet gi taip nenaudinga, nes geriau mokėti, mokėti ir mokėti už tą patį...   Dangstė viską tol, kol yla neišlindo. Dabar jau aiškiau kodėl man nebuvo norima leisti pristatyti surinktos informacijos viešai Tarybos posėdžio metu ir kodėl nei iš šio, nei iš to nutūko transliacija.  Toliau renku informaciją ir, manau, dar pratęsimas bus, nes tai dar ne viskas...  Taigi sostinės Kalėdų eglė kainuos net ne 231 710, bet mažiausiai 400 000. Taigi, įrašą su kaina pirmoje nuotraukoje būtų galima dar patikslinti, bet, manau, šioje istorijoje jau ir taip visiems viskas aišku, kas gali visa tai objektyviai vertinti.  Žiauriai ciniška vilniečių pinigų švaistymo schema.
Atgal