VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

ISTORIJA

06 02. Jurbarkas šventė partizanų pagerbimo ir kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną

Gegužės 30 d. Jurbarko mieste vyko renginys, skirtas Partizanų pagerbimo, Kariuomenės ir visuomenės vienybės dienai paminėti. Renginį kartu su Jurbarko rajono savivaldybe organizavo Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotasis pėstininkų batalionas.

Šia proga Jurbarko Švenčiausios Trejybės bažnyčioje buvo aukojamos Šventos Mišios už žuvusius pokario rezistentus. Vėliau, karinis paradas Jurbarko miesto gatvėmis miestelėnams paskelbė apie vykstančią šventę ir visus norinčius nuvedė į Nemuno lanką – pagrindinę renginio vietą.

Kreipdamasis į susirinkusius šventės dalyvius, Kęstučio bataliono vadas majoras Dainius Pašvenskas pasidžiaugė, kad šioje, iš tarpukario Lietuvos atkeliavusioje šventėje, galime bendrauti ir su gyvais pokario rezistencinių kovų liudininkais. Ta proga, šventėje dalyvavusiems  partizanams Petrui Gervyliui, Bernardui Arbočiui ir Leonui Birgiolui buvo įteikti suvenyrai su Kęstučio bataliono simbolika. Be to, Lietuvos kariuomenės rezervo karių asociacijos prezidentas atsargos pulkininkas leitenantas Česlovas Šlėgaitis dviem jurbarkiškiams įteikė Savanorių–kūrėjų medalius.

Po iškilmingos partizanų pagerbimo dalies renginio dalyvius džiugino jungtinis Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų orkestro ir Jurbarko kultūros centro šiuolaikinio šokio studijos „Šypsena“ koncertas. Karo istorijos teatralizuotų renginių klubas „Grenadierius“ pristatė žiūrovams partizaninio karo inscenizaciją, demonstravo partizanų naudotus ginklus ir ekipuotę, pateikė nuotraukų parodą. Kęstučio bataliono kariai šventės dalyviams suteikė galimybę apžiūrėti šiuolaikinę pėstininkų karinę techniką ir ginkluotę, pavažinėti šarvuočiu, ar pasivaišinti kareiviška koše.

Atgal