VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

12.07. Prezidentei - išskirtinis Ukrainos žmonių apdovanojimas

Prezidentei Dalia Grybauskaitei Kijeve įteiktas išskirtinis pilietinės visuomenės apdovanojimas. Juo valstybės vadovė pagerbta už nuolatinę paramą Ukrainos žmonėms.

„Tai garbingas visų Lietuvos žmonių įvertinimas. Puikiai suprantame, kad Ukraina kovoja ir už Lietuvos bei visos Europos saugumą, todėl padedame Ukrainai, esame didžiausi jos draugai ir rėmėjai, aktyviai giname šios šalies interesus Vakaruose“, - atsiimdama apdovanojimą, pabrėžė šalies vadovė.


Roberto Dačkaus (LR Prezidento kanceliarija) nuotr.
Lietuva teikia ne tik valstybinę politinę, karinę, humanitarinę paramą. Mūsų šalies žmonių ir nevyriausybinių organizacijų iniciatyva yra surinkta ir nugabenta daugybė paramos medikamentais, medicinine įranga ir finansinėmis lėšomis.

Jau keleri metai per Sausio 13-ąją vyksta Jono Ohmano paramos akcija „Mėlyna ir geltona“, kurios globėja yra D. Grybauskaitė.

„Šis apdovanojimas yra simbolinė ir labai graži ukrainiečių padėka už mūsų šalių draugystę, solidarumą ir paramą“, - kalbėjo prezidentė. 

Apdovanojimo iniciatorė - nevyriausybinė organizacija „Pergalės sparnai“. Organizacija teikia medicininę pagalbą fronte kariaujantiems šalies kariams ir jų vaikams bei humanitarinę pagalbą Rytų Ukrainos regionų gyventojams, padeda integruotis į visuomenę neįgaliais tapusiems sužeistiems kariams.

Apdovanojimo, įsteigto 2017 metais, tikslas - pagerbti drąsias, iniciatyvias ir aktyvias moteris. Paprastai jis teikiamas moterims, ginančioms Ukrainos laisvę ir nepriklausomybę, vykdančioms socialinę ar humanitarinę veiklą.

Iki šiol apdovanojimą yra gavę apie 500 asmenų ir organizacijų.

Atgal