VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

03 20. Konkursas „INKILAS 2012“

Inkilų gamybos konkursas įpusėjo

Ričardas Simonaitis

LSS skautų tunto „Valdovų rūmai“ vadas, skautininkas

Valstybės laikraštyje „Lietuvos Aidas“ 2012 m. vasario 4 d. Nr. 28 – 30 buvo paskelbtas inkilų gamybos konkursas „INKILAS 2012“. Atsiliepė dešimtys mokyklų ir vaikų darželių. Malonu pastebėti, kad pirmuosius inkilus pagamino patys mažiausi vaikai – darželinukai. Jie su savo senelių ir tėvelių pagalba pirmieji sukūrė net 20 inkilų. Apie tai jie pranešė LSS skautų tunto „Valdovų rūmai“ inkilų gamybos konkurso organizatoriams.

Du broliukai Martynas ir Tomas iš vaikų darželio „Pasaka“ su savo seneliu Leonu pagamino net aštuonis inkilus.

Nuotraukoje matote Martyną, kuriam tik šešeri su puse metų. Jis pirmą kartą savo gyvenime kala landą varnėnų inkilui.

Pats mažiausias jo broliukas Matas, kuriam dar nėra ir dviejų metų, pamatęs, kaip jo broliukas kala landą, panoro ir pats tai daryti. O keturių su puse metų broliukas Tomas paprašė šį inkilą pakabinti savo senelių sodyboje, kas tuoj pat ir buvo padaryta. Įdomiausia buvo tai, kad vaikai pamatė ir pirmąjį šiais metais atskridusį varnėną. Deja, vaikų laukė nusivylimas – varnėnas inkilu nesidomėjo, jam rūpėjo maistas. Po pirmojo varnėno pasirodė dar dešimtys jų, kurie ieškojo maisto atšilusioje pievutėje.

Konkursu „INKILAS 2012“ džiaugiasi vaikų darželio „Pasaka“ direktorė Danguolė Babičienė ir visos vaikų auklėtojos.

Konkurso organizatoriai sulaukė skambučių ne tik iš Vilniaus miesto mokyklų ir darželių, bet ir iš Vilniaus rajono mokyklų. Taigi Nemenčinės, Bezdonių, Riešės mokyklų vadovai skambino ir pranešinėjo, kad jau pagamino keliasdešimt inkilų.

Kadangi susidomėjimas konkursu buvo didelis, organizatoriai nusprendė pratęsti konkursą iki kovo 30 d.

Pranešame, kad balandžio 1 d. 12 val. visi konkurso dalyviai su savo pagamintais inkilais kviečiami atvykti į Katedros aikštę Vilniuje prie Valdovų rūmų. Čia bus pagerbti visi konkurso dalyviai – vaikai, tėveliai, seneliai, auklėtojai, konkurse dalyvavusios mokyklos.

Atgal