VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

04 13. Vokietijos valdžia stebi Korano dalijimo kampaniją

Domas Kličius

Vokietijos saugumo tarnybos padalinys stebi, ar salafistų musulmonų kampanija, per kurią planuojama išdalinti 25 mln. Korano knygų vokiečių kalba, nepažeidžia Konstitucijos nuostatų dėl religijos laisvės, informuoja BBC.
Kelne gyvenantis musulmonų dvasininkas Ibrahimas Abou Nagis (Ibrahim Abou Nagie) sako, kad taip norima išgelbėti ne musulmonus nuo pragaro. Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės vidus reikalų ministerijos vertinimu, salafistų kampanija yra agresyvus bandymas atversti žmones į kitą tikėjimą. Iki šiol buvo išdalinta apie 300 tūkst. Korano egzempliorių.
Salafistai yra labai konservatyvūs musulmonai, kurie bando sekti pirmųjų pranašo Mahometo pasekėjų pavyzdžiu.
Konstitucijos apsaugos Vakarų Reine-Vestfalijoje biuras, kuris stebi ekstremistų ir smurtaujančias grupuotes, seka musulmonų dvasininko I. Abou Nagio kampaniją.
Visų pakraipų Vokietijos partijos kritikuoja Korano dalijimą. Valdančiosios centro dešiniųjų Krikščionių demokratų sąjungos atstovas sakė, kad toks agresyvus elgesys turėtų būti sustabdytas. Jis pripažino, kad dalinti religinius tekstus nėra draudžiama, bet teigė, kad radikalai salafistai savo elgesiu trikdo religinę taiką. Centro kairiųjų Socialdemokratų partija ir Žaliųjų partija taip pat sakė esančios susirūpinusios.
Korano knygos vokiečių kalba taip pat dalijamos Austrijoje ir Šveicarijoje.
Praeitą vasarą Konstitucijos apsaugos biuro vadovas Haincas Fromas (Heinz Fromm) sakė: “Ne visi salafistai yra teroristai, bet beveik visi mums žinomi teroristai turėjo ryšių su salafistais arba patys buvo salafistai”.
Korano dalijimą finansuoja musulmonai, kurie patys perka Koraną, o už gautus pinigus išleidžiama dar viena knyga, kuri ne musulmonams atiduodama nemokamai. Prie projekto prisidėjo ir turtingi aukotojai iš Bahreino.

Atgal